[]

Cep telefonunu şarj ederken..

1. Şarj etmeden önce mutlaka "batarya zayıf" alarmı verinceye kadar beklemek mi gerekir?
2. Mümkün oldukça bataryayı şarjda tutmak mı gerekir?
3. Kafaya göre takılıp pilin ömrünün bunlarla değişmeyeceğini düşünmek mi gerekir?


 
1-bataryanın bitmeini beklemek aslında en doğrusu. batarya bitmeden şarj edip durmak bataryanın ömründen yer.
2-mümkün olduğunca değil dolu uyarısı gelince alabilirsiniz. uzun süre şarjda kalmasını tavsiye etmezler pek.
3-hayır düşünmek gerekir :)
  • oceano  (28.07.08 21:23:26) 
1. genelde pilin bitmesini bekleyen derler ama lityum ion pilleri istediğin zaman şarj edebilirsin. eski nikel kadminyum(sanırım) piller ara şarjlar yüzünden ömürlerinden kaybediyordu. lityumlarda bu sorun yok ya da çok az.

2. bunun hakkında bi fikrim yok.

3. ben bu yöntemi kullanıyorum. pilin ömrü biterse başa gelecek en kötü şey pilin yenisini almak olur. tabi iphone kullanıcısıysan bilemem kaça patlar bu iş.
  • hububrad  (28.07.08 21:25:49 ~ 21:26:07) 
li-ion pillerde boyle bi kistasin bulunmadigini hatirlar gibiyim. ilk baslarda bitmesini bekliyordum, ama artik 2/7si kalmisken falan takiveriyorum sarja. pek farketmiyo bence omrunde.

uzun sure sarjda tutmamak gerekir tabi. sony fotograf makinesinin kullanma kilavuzunda bir haftadan fazla sarjda tutmayin yaziyordu mesela. ama oyle 12 saatten falan bir sey olmaz.
  • osuruklu  (28.07.08 21:26:18 ~ 21:27:57) 
Çok teşekkürler.


  • hlathguth  (28.07.08 21:34:00) 
yeni pillerde charge cycle diye bir kavram var. önemli olan o pilin 1000 şarjlık ömrünün olması. onu nasıl tükettiğin önemli değil. aratınız google da güzel resimli açıklamalar mevcut.


  • ozdek  (29.07.08 08:36:51) 
  • 386 dx  (29.07.08 19:58:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.