[]

javascript yüzünden kafayi sıyırmak

ben bu javascript olayını tam çözemiyorum ya. güzel güzel kodları yerleştiriyorum (butonlarla ilgili diyelim mesela) ama butona basınca her defasında hata alıyorum. hatanın açıklaması da gelmiyor. nerde hata yaptığımı anlayamadığım için sıyırma seviyesine gelebiliyorum. bu javascript'i ben nasıl çözecem arkadaş? güzel güzel anlatan bir yerler var mı?




 
internet explorer da altta sari unlem isaretiyle hata yazan yere tiklarsaniz hatanin aciklamasi gelir.


  • artisnot  (04.01.12 06:27:58) 
@artisnot

sadece hata var yazıyor orda
  • ermanen  (04.01.12 06:43:58) 
yapistirin bir iki kodu buraya yardimci olmaya calisalim


  • artisnot  (04.01.12 12:05:23) 
Tavsiyeler:

* Firebug arkadasinizdir, ona siki sarilin. getfirebug.com'dan Firebug'i kurun. Firefox'u acin, F12 tusuna basin. O acilan sey Firebug. Bir gelistirme araci.
* Alert yerine console.log("hede hodo") kullanin. Bu sekilde cagirdiginizda, hede hodo cumlesini Firebug'in konsoluna bastirir.
* Baslarda her satirdan sonra log yazdirabilirsiniz.
* Ilk gelistirme icin Internet Explorer pek yardimci olmaz. Firefox ya da Chrome'da gelistirin, sonra IE'de calismayan kisimlari acip duzeltirsiniz.
* Firebug demis miydim?
* Chrome kullaniyorsaniz, ctrl+shift+j yapin, Firebug benzeri bir arac cikacak, onun adi Chrome Developer Tools. Aynisi Safari'de de var.
* Surada Douglas Crockford'un videolari var: yuiblog.com Bunlari izleyin.
* Yine Douglas Crockford'un Javascript: The Good Parts diye bir kitabi var. Cok guzel bir kitaptir. Satin alin, bulunsun. Olmadi bir sekilde edinin iste.
* Soyle bir kitap daha var: eloquentjavascript.net Bunu da okuyabilirsiniz.
* Tutorial varken kitap okunur mu demeyin, Javascript diger dillerden biraz farkli bir dil. Temellerini bilmek cok cok faydali.
* Baslarda yolunuz bol miktarda jQuery ile kesicecek. jQuery bir Javascript kutuphanesi, yogun miktarda kullaniliyor. Ona sonra bakarsiniz, siz Javascript ogrenin.
* 1000. duyurunuzun serefine, beni bulun, isinize yarayacak arac gereci, gelistirme bicimini elimden geldigince anlatayim.
  • lightblue  (09.01.12 00:20:27 ~ 00:22:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.