[]

ÖzetGeç.com satıyorum, satıyorum saaattım...

Merhaba ekşi ahali;

ÖzetGeç.com alanadını artık kullanmıyorum ve ilgilenen olursa satabilirim. Satmaya çok da hevesli olduğumdan falan değil, işe yarayacak bir projesi olan varsa diye. Tekliflere göre bakacağız artık... :)

Eğer bir projeniz varsa domain'i satın almak yerine bir hosting kiralayıp beraber projeyi de geliştirebiliriz. Kısacası her teklife açığım.

_______
ozetgec.com alanadını ben her gün gündemi 2-3 cümleyle özetleyen bir site kurma amacıyla almıştım. Her gün ona vakit ayıramayacağımı anlayınca üzerine BBC, NTVMSNBC gibi sitelerden otomatik olarak haberlerin giriş paragrafını alan bir sistem kurdum. Tamamen otomatik olan sistemde site haberleri sadece çekmiyor, twitter'a da postluyor, facebook'ta da paylaşıyor. Ben bile haberleri oradan takip ediyordum ki artık RSS'ydi, Chrome eklentisiydi, iGoogle'dı falan çok daha kolay bir şekilde gündemi takip edebiliyorum ve site benim bir işime yaramıyor uzun zamandır. Alıcısı, projesi olan varsa gelsin teklifler.

Özet geçiyorum: ÖzetGeç.com satılık.

 
bedava verirsen alırım.


  • ruhadam  (28.12.11 21:58:35) 
Bunlar uyduruk alan adları
Asıl şuna ne dersin elbi.se !
Birkaç gün önce alındı ;)
  • burka  (28.12.11 22:07:10) 
@burka;
elbi.se yerine elbise.com'u tercih ederim. Ziyaretçi de tercih eder. Çünkü .com, .net ve .org candır can. :)

@ruhadam;
üstüne para da ister misin, şöyle 15 bin dolar kadarcık?
  • darkredanger  (28.12.11 22:24:41 ~ 22:25:58) 
Bence eskisi kadar değil, delicious.com'u hatırla, isimlerini nasıl oluşturmuşlardı..
del.icio.us
del sub domin, icio domain, us da uzantısı. Bundan ötesi olabilir mi :)
Şu domainlere bak bakalım benden hediye
sapan.ca
asiretiz.biz :D
  • burka  (28.12.11 22:29:33) 
del.icio.us 'ı örnek vermişsiniz ama onlar bile delicious.com domainini kullanmaktalar.

com candır fikrine ben de katılıyorum.
  • brkylmz  (28.12.11 23:55:02) 
@brkylmz

Bence de delicious.com del.icio.us'tan daha iyi bir domain. Bu yüzden onu kullanıyorlardır.

Ama bu demek değil ki isim oluşturan domainler .com, .net iyi olamaz. Bence aşağıdaki domainler oldukça kaliteliler.
about.me
cyb.org
come.in
ve benzeri..
  • burka  (29.12.11 00:09:59) 
ozetgecp*c.com olsaymis daha bir hedef kitlesi olurmus, en azindan incicilere satabilirdin :)

saka bir yana;
haber sitesi ismi ciddi olmali, ozetgec komputer cevap ver gibi birsey olmus.
belki bilmiyorsun ama ozet gecmek diye bir deyim yoktur Turkce de, yikiliyo kopkop gibi uydurma bir deyimdir bu sebeple ciddiyetsizdir.
ingilizce bu tarz gayriciddi isimde siteler var diyeceksin ama onlarin dili kulturu bunu kaldiriyor. bizde yetiskin sitesine bile kufurlu isim veremezsin mesela, ama adamlarin en kaliteli yetiskin sitelerinin adresleri kufurden ibaret.

ha reklam geliri icin park edilir o da hali hazirda bir ziyaretci profili, pr vs. varsa tabi, 2-3 ay sonra da fisi cekilir.

mesela tartiscaz.com diye tartisma sitesi acarsan ciddiyeti olmaz. veya en fazla hedef kitlen ogrenciler vs olabilir.
domain hitap ettigin kitleye uygun olmali kisaca.

ikincisi ben interneti turkiyeye ilk girdigi yillarindan bu yana kullaniyorum ama toplama haber sitelerini
ziyaret etmiyorum, bir faydasini gormuyorum cunku,
bana verebilecegi bir ekstrasi yok,
ayrica scriptin calismayabilir, eski haber getiriyor olabilir,
saginda solunda abarti derecede yanip sonen reklamlariyla ugrasmak istemem,
bir diger husus o haber cektigin sitelerin rizasi olmadikca benim gozumde
bu is hack crack isinden pek de farkli degildir,
kaliteli ucretsiz turkce icerik zaten internette nesli tukenmeye yuz tutmus durumda,
bu koparma haberleri fetch eden sitelerin sistemlerine verdigi yuk sebebiyle
belli basli gazeteler artik ucretli abone sistemine geciyorlar bu sebeple
kullaniciya ve ucretsiz turkce icerigin gelisimine faydali degiller
aksine gelisimine engel oluyorlar, hem zaten tonla var bu tarz siteler.
ne zaman ki copy paste isini birakiriz o zaman saygi gormeye baslariz,
yoksa turkce internet diye bir sey kalmayacak yakin zamanda.

ha bir de sunu kafanizdan silin domain hersey demek degildir isin %10 udur, gerisi o sitenin yaptigi ise bakar, edindigi sayginliga bakar, (iki harfli uc harfli com lardan bahsetmiyorsak tabi onlar bile once park edilerek reklam geliri somuruluyor sonra bas harfleri uygun firmalara satiliyor).
onbinlerce insan bir subdomaine giris yaptilar 10 yildir, sozluk.sourtimes.org cok mu akilda kaliciydi?
  • artisnot  (29.12.11 15:11:10 ~ 15:38:15) 
@artisnot

Haklısın da ben zaten ortaya çok resmi bir haber sitesi çıkarmak için almadım. Hatta domain adı dediğin gibi direk incisözlük'ten esinlenilerek geldi. Ve başta asıl amaç da bu şekilde toplama haber değildi. 2-3 kişi ile gündem başlıklarını 3-5 satır halinde gün gün okuyucuya sunacaktık, ve bunu öyle BBC ciddiyetiyle değil gayet genele hitap eden bir samimiyet ama aynı zamanda objektiflikle yapacaktık. Bunu istedim çünkü bizzat ben böyle bir sistemin eksikliğini hissediyorum. Akşam eve geliyorum, gündem karman çorman, ne olmuş ne bitmiş belli değil. Gündeme dalayım desen haber sitelerinde her haberle ilgili 4-5 paragraflık robotik kalıplarla yazılmış haberler. Okumaya çalışsan başka işe vakit ayıramazsın. Ben aslında bizzat kendim için geliştirdim. Fakat ne oldu? zaman bulamadım, proje yan yattı. Haliyle ben de en azından BBC'den NTVMSNBC'den Radikal'den AA, DHA'dan falan özet geçsin istedim. Nihayetinde sadece haberin giriş kısmını alan bir site oluşturdum, dikkat ettiysen haberlerin tamamı yok, sadece 5N1K ile haberi tanımlayan giriş kısımları var. Böylece tek bakışta tüm gündemi görüp ilgilendiğim haberin altındaki büyük harflerle yazılmış KAYNAK bağlantıya tıklayarak haberin gerçek sayfasından haberi okuyabiliyordum. Ama artık ona da gerek kalmadı. Çünkü takip ettiğim haber siteleri için Chrome eklentisi geliştirdim ve artık çok daha rahat gündemi takip edebiliyorum. Sonuçta da ÖzetGeç boşa çıktı.

Alanadının günümüzde internette çok kullanılan Özet geç lan p*ç kalıbından gelmesi ve bu amaca uygun projeye uygun olması bence onu gayet değerli kılıyor. Ayrıca günümüze baktığımızda artık kimse uzun uzadıya giden yazıları okumuyor, 10 dakikanın üstündeki videoları izlemiyor. Çünkü git gide hızlanan dünyada kimsenin buna zamanı yok. Hal böyle olunca birinin özet geçmesi gerekiyor. Bu yüzden ozetgec.com uygulanabilirliği olan proje geliştirmeye uygun bir domain bence.

Not: Mesela bu uzun yazıyı hemen hemen kimse okumayacak. :)
  • darkredanger  (29.12.11 22:22:23 ~ 22:24:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.