[]

harddiskte bulunan datalar

Şu polisin diskleri inceleme olaylarında diskten silinmiş, saklanmış bilgi kurtarıyorlar ya, onun yerine disk şifreleme programları kullanmak daha mantıklı değil mi?

atıyorum, 10 gb lık bir şifreli alan yaratıp, bilmem kaç basamaklı komplike bir şifre kullanarak, blowfish gibi sağlam bir metodla şifrelediğiniz datayı, sadece siz kullanacağınız zaman decrpyt etseniz ve diğer zamanlarda şifreli kalsa buradaki datayı nasıl bulacaklar? Brute force deneseler bir ömür boyu sürer, e bu durum kimsenin aklına gelmiyor mu?

Yoksa şifreli alanı bulduklarında döve döve şifreyi mi söyletiyorlar? Ya da oldu ki şifreyi unuttun ya da söylemiyorsun / söyleyemiyorsun, bu durumda ne olacak?

 
Donanimsal sifreleme sistemleri disk uzerindeki bir DSP cipi tarafindan yapilir. Sifrelenmis kisma erismek icin parolayi o cipe soylersin. Yani veri aslinda sifrelenmez. Veriye erisim izni sifrelenir. Dolayisiyla o cipi devre disi birakacak donanimsal cozumler isi bitirir.

Ama tum veriyi sifrelersen dedigin gibi olabilir. Ama bu sefer de veriye erisim suren cok uzar.
  • alperz  (21.12.11 14:39:53) 
teknik anlamda bilerek söylemiyorum ama veriyi şifrelerken her durumda kullanım için şifresiz bir alana almak zorundasın diye düşünüyorum. yani zip gibi. içindekini kullandığında nasıl aslında temp içine atıyor sen sadece aç dediğinde (extract yapmasan da)
bi de belki döve döve değil ama mutlaka bi yasal yaptırımı vardır bence. bilgisayarını alırken şifresi var mı sormuyorlar (zaten diski yazma korumasına alıp başka sistemde (pcde) inceliyorlar)

  • ben smyrna  (21.12.11 14:47:10) 
bu dediğim işte security programlarının sunduğu bir özellik, sana belirli bir disk alanı ayırtıyor, atıyorum 10 gb, ve 10 gb lık bir imaj dosyası yaratıyor, sen programı çalıştırıp imaj dosyasını gösterdikten sonra o alan yeni bir disk partition gibi my computer altında gözüküyor.

1024 bit e kadar şifrelemesi var ama uzun sürüyor tabi ki bu olay
  • bonjurkes  (21.12.11 14:47:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.