[]

maaşım eksik yattı. ne yapmalı?

selamlar yardımsever duyuru ahalisi :)

kasım'ın ortasında işe başladım part-time, anlaşmama göre yarım aylık maaş + yol parası 400 gibi bir şey yatması gerekiyordu, 200tl yatmış. ayrıca multinet'imi de doldurmamışlardı ilk yarım ayımda, aralığın ortası geldi hala boş!

mağaza müdürüme söyledim, pazartesi günü mail atmış hem maaşım hem de multinetimle ilgili. maaşımda yanlış bir hesaplama olduğunu söylemişler, ikisi için de en yakın zamanda geri döneceklerini bildirmişler.

bugün sordum, bütün hafta içinde ses gelmemiş. ablam bugün bana "bunlar seni kandırıyor olmasın?" dedi dalga geçer gibi. ama bu dünya çapında bir çok ülkede onlarca mağazası olan bir amerikan şirketi ve alanında çok ünlü, bir terslik yapacaklarını düşünmüyorum. ayrıca sözleşme imzaladım, orda belli ne olduğu yani.

beklesem mi? pazartesi yeniden mail atması konusunda müdürüme rica mı etsem? ne yapsam?

hayır ailemle yaşıyorum, maddi olarak sorun yaşamam bu ay ama durum huzursuz edici. bana herhangi bir sorun olduğunda mağaza müdürüme anlatmam söylendi, o da iletmiş üstlere. ama çirkeflik yapıp koordinatöre filan ulaşmaya gerek var mı? uf bilemedim, daha önce çalışmadım ben. huzursuz oldum işte. akıl verin biraz :/

 
bence para sıkıntın yoksa bekle belli ki bi terslik olmuş


  • Tam1Hi0n3  (11.12.11 00:13:27) 
Salı günü bi yokla müdürü, mızmızlanmadan. Sikörta yatıyor mu?


  • andrey bolkonski  (11.12.11 00:14:17) 
@Tam1Hi0n3, haklısın belki de.. çok da isteyerek girdim, yellozluk yapmanın anlamı yok da enayi gibi geri planda ezik kalmak istemiyorum, o yüzden sordum :)

@andrey bolkonski, anlaşmamda var, yani sigorta kartıdır cartıdır curtudur dökümdür filan istediler bir sürü. profesyonel bi yer gayet, sallamasyon bir şeyler olmuyor. sgk'dan kontrol edeyim dedim bir girdi görünmüyor henüz. yani 18 yaşındayken girişim yapılmıştı 3 günlük, o görünüyor 3 gün çalıştı diye ama kasım'a dair bir şey yok. onu da bilemedim bak şimdi.. pfff
  • dasher  (11.12.11 00:18:15) 
sigorta girişinin görünmesi için belli bir süre gerekiyordu 1 ay mı 3 ay mı ne...kasım ayı çok yeni. (sorunu okumadım evet son cevabına yönelik)


  • purkinje  (11.12.11 00:19:55) 
@purkinje, olabilir. annem de mesela hastaneye gittiğimde bunun sigortasının geçerli olması için bilmemkaçgün çalışmış olmam gerektiğini söylemişti. 25im doldu ama hala babamdan faydalanıyorum gerçi onu da bilmiyorum ne zamana kadar hangisi geçerli. neyse konu dışına çıktık :)


  • dasher  (11.12.11 00:21:49) 
1000 tl üstü maaş alanlardan ilk 2-3 ay mı ne kesiyolarmış sizde de öyle bi durum olmuş olabilir mi ?


  • semson  (11.12.11 00:25:37) 
son işimden hatırladığım kadarıyla şöyle oluyordu-tabi değişmesiyse...
işe girdiğin andan itibaren sigortan başlıyordu fakat görüntülemek için 1 ay dolmuş olması gerekiyordu. 60 günün dolunca sgkya gidip sağlık kaydını aktifleştirmen gerekiyordu...
not: ben de 26mı doldurdum ve babamdan faydalanıyorum. yüksek lisans öğrencisiyim ve sanırım öğrencilik sonlanana kadar bu durum devam edebiliyor...
not2: sigortan başladıktan sonra baba üzerindeki kaydın siliniyor diye biliyorum. yani kendi sigortanla sağlık hizmeti alabilirsin. ama dediğim gibi belli bir süre sonra gidip aktifleştirmen gerekiyor.
  • purkinje  (11.12.11 00:26:25 ~ 00:27:36) 
@semson, 1000tl üzeri değil yani şöyle, brüt 1000tl + ssk + yol + yemek şeklinde anlaştık ve ilk iki ay deneme süresi dendi, ama bu iki ayın herhangi bir yazılı belgesi yok. ve de o süre içinde maaş farklılığı filan konusunda da bilgi vermediler. bu alanda daha önce çalışmadığım için gerekli bir prosedür olduğunu söylediler. ondan mı acaba? ama öyle olsa direk demezler miydi "deneme süresi olduğu için kestik onu" diye, niye yanlış hesaplama olduğunu söylesinler?


  • dasher  (11.12.11 00:27:49) 
@purkinje, çok faydalı oldu bu söylediğin, teşekkür ederim cidden :)


  • dasher  (11.12.11 00:28:39) 
uygun bir dilde hakkını ara dostum.
bazı işverenlerin mümkün mertebe para vermemek gibi bir huyları var malesef.

  • ta meta ta fizika  (11.12.11 00:37:53) 
benim kuzen muhasebeci yanında çalışanların kesilmiş 1000 tl üstü alanların ablamda migrosta işe girdi 1000 tl üstü alıyo,kuzenim dedi kesicekler senden de 2-3 ay mı ne dedi hakkaten kestiler ama kuralları fln bilmiyorum bende acaba sizde de mi böyle bişey var mı diye düşündüm.


  • semson  (11.12.11 00:40:40 ~ 00:41:12) 
@semson, olabilir. ama insan bir söyler yani :) bakalım öğrenicez.

@ta meta ta fizika, işte ben de ondan sordum ama yol yordam bilemedim. hani diyorum ya büyük şirket, yabancı şirket, çok titiz şirket filan. o yüzden bilemedim:)
  • dasher  (11.12.11 00:43:46) 
Bence fazla zorlama. Muhtemelen yarım aylık yol paranı yatırmışlardır. Maaşını 1 buçuk ay olarak ocak ayı başında alırsın.daha önce çalıştığım işte böyle olmuştu.
Sakın gaza gelme, işinden olma. Bu dönemde şirketler paranı ödememe gibi birşey yapamaz, sadece geç öderler...

  • shapkali adam  (11.12.11 09:41:15) 
ben askerım 2 aydır maas alamıyorum ben ne edıyım


  • tadutadu  (11.12.11 10:53:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.