[]

bu kadar sacma bir uygulama yok

vize sinavlari bitti lakin bi kac dersin puanlari dusuk geldi

hocalardan sinav kagidimi gormemi istedigim vakit dilekce yazmam gerektigini daha sonra kurulun toplancagini sonra karar verecek asamaya gelicekmis vs...


Var mi lan boyle uygulamasi olan uni. ???

 
Bütün üniversiteler böyledir ki. Vakıf & Devlet farketmez. Nota itiraz için dilekçe yazarsın,komisyon toplanır bir kez daha okunur ve değerlendirilir. Ya da hoca ile aran iyiyse konuşurusun bir sonra ki sınavda telafi eder. Eğer kuruldan çıkan kararada itiraz edeceksen bu sefer mahkemeye başvuruyorsun falan hatta süreçte o şekilde işler.


  • skywalkeremre  (07.12.11 17:49:03 ~ 17:50:51) 
normali öyledir zaten.

ancak bazı hocalar uğraştırmamak için direkt kağıdınızı gösterebilir. tabii nezaketinizi bozmadan, rica ederek dile getirirseniz.
  • leni 09  (07.12.11 17:49:21) 
sanırım normali o. ek olarak sakarya üniversitesi'nde okulun verdiği e-mailden hocaya 15 gün içinde itiraz maili yollarsanız hoca sınav kağıdınızı tekrar okuyup size cevap yazıyor. ama kağıdı göstermek zorunda değil, eğer itirazınız devam ediyorsa dilekçe yazıyorsunuz, kurul toplanıyor falan filan..


  • rodeocu  (07.12.11 17:55:21) 
bazı hocalar kendileri gösterirler, zorluk çıkarmazlar. ama genel prosedür bu şekilde. öyle kafasına göre kağıt gösteremez normalinde.


  • yazaryan  (07.12.11 17:55:53) 
bizzat okulun müdür yardımcısıyla ikili sohbetimizde bana söylediği şey şu oldu;

-çocuk geliyor kağıdımı görmek istiyorum diye itiraz ediyor. dilekçe verecek ona gidecek bilmem kime söyleyecek kağıt tekrar okunacak. iyide tekrar okunacak kağıdı yine ben okuyacağım. ne değişecek? hiç olmadı kuruldan bizim x okuyacak. ben ona kağıdı göstermek zorunda değilim ki.

demişti. aramız iyiydi güzel bir hocaydı. bu dosthane bir sohbetten kuple.


Üniversiteler bildiğimiz üzere MEB'e değil, bağımsız(?) bir kurul olan YÖK'e bağlı. dolayısıyla göstermek istemezse göremezsiniz kağıdı. Şahsen üniversite hayatım boyunca kağıdımı bir kez görmek istedim, onda da hocaya gidip çok tatlı bir dille

-yoğunluğunuzdan dolayı gözünüzden kaçmış olabileceğini düşündüğüm bir kaç cevabım olduğunu düşünüyorum uygun görürseniz tekrar bakabilir miyiz? oldu.

O dersi verdiğimden adım gibi emin olduğum bir final sınavıydı. İlgileneceğini söyledi ve transkriptime işlemiş olan F3 notum hocayı bir daha bulamadığım halde sonraki hafta kendiliğinden düzelmişti.
  • sormaya geldim  (07.12.11 17:59:36 ~ 18:05:02) 
öyle bir uygulama yok. yani kağıt tekrar değerlendirilmez dilekçeyle. maddi hata dilekçesi verirsiniz, işte 75 almışken sisteme 25 diye girilmişse ya da üçüncü soruya verilen puan toplama katılmamışsa o düzeltilir. değerlendirmeye itiraz etmek istiyorsanız onun yolu dava açmak.


  • galadnikov  (07.12.11 18:27:24) 
bence bu uygulama cok anlamsız ve her okulda böyledir diyenler, haksızsınız. ama hoca çemkirisikse tabi yapacak bişe yok, neden burda gücü olan borusunu öttürür.


  • art vandaley  (07.12.11 18:36:42) 
hatta ve hatta çoğu okulda o kağıt hiç okunmaz, sadece notlar toplanır, toplama hatası var mı diye. eğer dersin hocasını veya asistanını ikna edersen kağıdına gayri resmi olarak bakılır. eğer bi hata varsa ki (ulu hocalar hata yapmazlar) finalde telafi edilir.


  • halanne  (07.12.11 18:42:03) 
uygulama anlamsız değil tabiki ve her yerde prosedür aynı. bir hocanın yüzlerce öğrencisi olabilir. ee böyle bir uygulama yok diyelim. 99 alan öğrenci bile kağıdını görmek ister. yüzlerce kağıda tekrar bak. saçmalık olur.

bu arada itiraz süresi sınav notu açıklandıktan sonra 7-10 gün arası bir şey olmalı. okulun yönetmeliğine bakman lazım. süreyi geçirirsen itiraz edemezsin.
  • emrag  (07.12.11 19:07:35) 
burada sınav notunun yükseltilme talebi değil kagıt görme talebinin dilekçeye baglanmasından bahsediliyor. neye dayanarak herkes heryerde kural böyle diyor anlamıyorum. her yerde böyle değil.


  • art vandaley  (07.12.11 19:44:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.