[]

Özel sektördeki Haklar!

Merhabalar arkadaşlar ben özel bir şirkette teknisyen olarak çalışıyordum , radyasyona maruz kalıyorduk bunun için radyasyon izni(şura) izni hiç kullanmadım daha doğrusu öyle bi hak tanımadılar ve sonra nükleer tıp birimlerinde süt dagıtmaları lazım personele ama bize onuda vermedilerve bunca şeyin arasında çıkışımı verdiler. Bilen kişiler varsa nerelere baş vurmam gerekiyor? Ne yapmam gerekiyor aklınızda varsa bişiler yazın lütfen."haksızlıga ugramak çok kötü"




 
çıkışımı verdiler dediğiniz sözleşmeye son verildi anlaşılan. iş yerinin durumuna göre işe iade davası açabilirsiniz veya yine duruma göre kıdem ihbar ve alacak davaları açılabilir. öncelikle bir avukatla görüşürseniz en temizi olur.


  • avkatbey  (05.12.11 15:07:02 ~ 15:07:29) 
evet çıkışımı verdiler... Arıyorum avukat bakacağım duruma göre o kadar fazla mesai vs yaptık boşuna olmamalı , çabalamalıyım.


  • amed21  (05.12.11 15:08:35) 
direk çalışma ve sosyal güvenlik müdürlüğüne başvurun.
elinizde bordronuz falan da olsun.
anlatın durumunuzu, ilgilenirler mutlaka.
  • icemanr  (05.12.11 15:39:44) 
icemanr sizede teşekkür ederim , çok makbule geçti bilgileriniz.


  • amed21  (05.12.11 16:20:45) 
1-iş sözleşmeniz belirli süreli miydi?
2-kaç senedir o iş yerinde çalışıyorsunuz? aynı iş yerinde toplam kaç kişi çalışıyor?
3-hangi gerekçeyle işten çıkarıldınız? size yazılı bir bildirim yapıldı mı?

haklarınıza gelince, en mantıklısı işa iade davası açmak (şartları taşıyorsanız) ve geçmişe dönük fazla mesai ve yıllık izin alacaklarınızı istemek.
işa iade şartlarını taşımıyorsanız, kıdem ve ihbar tazminatı isteyebilirsiniz (tabi bunun da şartları var)
yukarıdaki 3 soruyu cevaplandırabilirseniz daha kesin konuşabilirim.
  • de jure  (05.12.11 22:46:31) 
Merhaba de jure ,
1. İş süresi belli değil müteaahhit elemanı olarak çalıştırılıyorduk.
2. 3 yıl etti nükleer tıp biriminde çalıştığım , toplam 7-8 kişi vardır çalışan.
3. Birgünlük izin istedim ve ben çalışıyordum o gün yani ben tek bakıyordum yaptıgım işe.. Rahatsızdım izin aldım işte dediler çıkacakmısın vs hayır işten çıksam izin niye istiyeyim ki? sadece izin tamam dediler çıkabilirsin pekii çıktım eve geldim 5 saat sonra artık yarın gelmememi istemiş o bölümün sorumlusu(doktor).

ne yapacağımı bilmiyorum... Şimdiden herkese teşekkürler.
  • amed21  (06.12.11 10:33:35) 
merhaba arkadaşlar 2 şirket devir daim yüzünden sgk'dan müfettişde gönderemedik , ben direk hastaneye dilekçe yazdım oradan gelecek cevaba göre dava işlemlerine başlayacağım.


  • amed21  (25.12.11 14:31:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.