[]

euthyrox'un psikolojik etkileri?

hipotroidim için verilmişti, kan değerlerim normale dönünce doktor bırakmamı söyledi ama bıraktığımdan beri daha zor uyanıyorum, güm içinde daha çok uyukluyorum ve daha depresif, öfkeli oldum. ilacı kullanmadan önce de böyleydim, hatta daha önce yapılmış ve tiroid değerlerimin normal çıktığı bir kan testi yaptırdığım (iki yıl önce falan.)da yani hipotriodim yokken de psikolojik sorunlarım vardı böyle. ilaçla epey azalmışlar. uyuklama olayı demir eksikliğinden de olabilir diye düşündüm ama bir aydır demir ilacı da kullanıyorum bir etkisi olmadı pek. ferro sanol diye bir şey.

annem doktora bunu söylediğinde, ortaya çıkan bu etkilere başka bi şeyin sebep olması gerektiğini söylemiş. şimdi merak ettiğim, euthyrox'un böyle anti depresan etkileri falan mı var? bu durum da antidepresana mı ihtiyacım var? yoksa kan değerlerim o gün için mi normal çıktı? genelde ömür boyu ya da uzun süreli kullanıldığı yazıyo çünkü her yerde. bir iki ay kullandım ben.


 
tıbbi anlamda "antidepresan" etkisi yoktur.

metabolizma artırıcı ilaçtır. uyuklama, halsizlik gibi sorunları ortadan kaldırır. zaten hipotiroidi de depresyonla klinik olarak karışır. her şeyi belirleyen: ilacı kullanırken ve kullanmazkenki kan değerlerinizdir.

kan değerlerinize baktırmadan tekrar ilaca kendiniz başlamayın. ilacın direk kalp üzerine etkisi vardır ve ölebilirsiniz. ilaca başlama dönemlerinde doz ayarlaması için bi kaç kez başaltılıp bıraktırılabilir. dozu kontrolden kontrole değiştirilebilir. dahiliye polikliniğe gidin. dahiliye uzmanı başlatsın ya da bıraktırsın.
  • drkiraz  (03.12.11 20:45:58) 
teşekkürler.


  • jellyfishjam  (06.12.11 20:01:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.