[]

kısa süreli iş bulma

bir terslik olmazsa ocak ayının 2. haftası x bir bankada işe başlıycam. ama mülakatıydı şusuydu busuydu uzun bir süredir çalışmıyorum ama artık işin olacağı netleşti gibi bir şey. o yüzden başka iş arama ihtimalim kalmadı. diğer taraftan evde de boş oturmaktan gına geldi. bu 1 aylık zaman zarfında ne gibi bir iş yapabilirim sizce.

yer izmir bu arada.


 
Sosyal statünüz buna müsait mi bilmiyorum ama tekel büfe varsa yakınlarda, akşamları büfenin civarında midye satılabilir diye düşünüyorum. Kabuğunu açmak için biraz antrenman yeter bu işe.


  • andrey bolkonski  (29.11.11 13:23:19) 
mardinli değilim. izmirde midye işi zor


  • tai  (29.11.11 13:27:24) 
Mardin'le ne alakası var, Midyat demedim ki midye diyorum. Hem niye zor olsun, azimli olacaksınız, iş dünyasında azim şart.


  • andrey bolkonski  (29.11.11 13:33:09) 
valla paraya ihtiyacın yoksa,sadece zaman gecirmek için iş arıyorsan boşver otur evinde dizileri izlemeye başla bence


  • GibsonRules  (29.11.11 13:34:04) 
@andrey bolkonski

canım abim ilk iş tecrübem olmıcak. 6 senedir 3 farklı firmada çalıştım. kendimi azimli olarak da tanıtabilirim ama midye dediğiniz nane insanları alıştırdıktan sonra daha çok kazandırır. şimdi kalkıp alsancakta sattırtmazlar adama. alternatif midyeci olmayan muhitlerde de insanların iszden midye alması için az da olsa güvenmeleri lazım ki bu da zaman gerektir.

mardin olayını da özetlemek gerekirse, izmirde konak alsancak civarında ayak sayısı fazla olan yerlerde midye satan kişilerin istisnasız hepsi mardinlidir. olmayanı da almazlar aralarına.
  • tai  (29.11.11 13:41:21) 
sadece mardin'liler mi midye satıyor? senin bir aylık süreçte bir iş yapamacağın belli oldu. bence sen ocak ayını bekle


  • badiparmagi  (29.11.11 13:44:37) 
sadece mardinliler midye satıyor. daha doğrusu bir şekilde bu işin mafyası adamların elinde. sokakta bir şeyler satmak o kadar kolay mı yahu?


  • gereksiz insan  (29.11.11 13:50:13) 
istanbul'da, ankara'da ve antalya'da da gördüğüm ve midyecilerden öğrendiğim midyeyi ya kokoreççiler kendileri yapıp satarlar ya da sokakta tezgah açılıyorsa o tezgahı açan mardinlidir. başkasına iş yaptırmazlar da zaten.

moral bozmak gibi olmasın ama, size başlama tarihi verip, o tarih gelmeden tam 2 gün önce arayıp "kimseyle çalışmicaz vazgeçtik" diyen pek kurumsal firmalar bile olabiliyorken hiçbir zaman işinizi aşırı garanti görmeyin bence. bu sırada da el yeteneğiniz varsa el işleri yapıp satmak ya da satılmak üzere bir dükkana vermek, ne bileyim olay sadece boş oturmamaksa bir yerlerde gönüllü olarak çalışmak falan hayır işleri için bana mantıklı geldi.
  • kedili madam  (29.11.11 14:05:25) 
önce konu dışı bilgi vericem:

türkiye'deki tüm midyeciler mardinlidir. başkasına midye sattırmazlar. kaldı ki bizim gibi görece tahsilli, ofis çalışanı modunda mülayim adamlar sokakta sakız bile satamaz, anında harcarlar bizi..

konuya dönecek olursak, 1 ayda açıkçası pek bi iş, hele hele bilmediğiniz bir iş yapamazsınız. bence tatilin tadını çıkarın. gezin tozun, okuyun, keyif ve kişisel gelişim işlerine yönelin. 3-4 ay olsa tamam da 1 ay çok kısa.
  • sir gawain  (29.11.11 14:30:50 ~ 14:38:50) 
alakasız bilgi ama güven park'taki bütün çiçekçiler de tokatlıdır. bunu ilk öğrendiğimde olgunlaştığımı düşünmüştüm.


  • bitter cikolata  (29.11.11 14:36:14) 
konudan sapılmış ama tanıdığım kendi tezgahı olan bütün midyeciler mardinli, hatta bir semttekilerin hemen hepsi akraba çıkıyor. midyeyi oldukça sevdiğim için hatırı sayılır midyeciyle muhabbet etmişimdir.


  • zahmet  (29.11.11 15:27:26) 
Yabancı dil varsa çeviri işleri yapabilirsiniz mesela?


  • SiyamkedisiZorro  (29.11.11 15:29:20) 
en azından mardin konusunda hemfikir olunmuş.

@siyamkedisizorro

valla almanca ve ingilizcem var. ama ikisi de ortanın biraz üstü. çeviri konusunda zorlanırım. keşke kpds'ye hazırlansaymışım diye geçirdim içimden. birdahakine de çok zaman var. sanırım evde pinekleyip ps3 oynıycaz 1 ay daha.
  • tai  (29.11.11 16:23:24) 
kitap oku


  • tatarcik  (29.11.11 20:41:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.