[]

barcelona turları..

şöyle diyorum; evlenince( yakın gelecekte)yurt içinde balayı yapacağına git barcelona da adam gibi tatil yap, farklı kültür gör falan.
ne kadara patlar ki böyle bişi? turla gitmek eğlenceli midir?mantıklı mıdır? tur haricinde gitmek tuzlu olur herhalde...
var mı benzer tecrübeleri olan? tavsiye edilecekler?


 
genelde gidecek hazır yeri olmayanlar için turlar daha iyi (balayı ya hani, hostel falan bozar diye söylüyorum:), tavsiyem turla gidip sadece oteli kullanmanız ve kendi başınıza gezmeniz. zira türkiye'den almanya dışına uçak biletleri gerçekten pahalı.
mutluluklar

  • whoosie  (11.07.08 09:28:51) 
turla giderseniz tur içinde gelecek diğer müşterilerin kalitesini kimse garanti edemez.. bu yuzden tek gezmek en sağlıklısıdır bu işlerde..

bir de tur şirketleri, bu tip turlarda konaklatıcakları otellerı şehir dışından seçer biraz.. bunun sebebi de müşteriyi (yani sizi) rehberin önerdiği turlara mecbur bırakmaktır..

bunlara dikkat etmek lazım...

şahsi tavsiyem kendi başınıza hostel mostel dalıp gezmeniz yönundedir.. bol hikaye çıkar.. maceralı olur...
  • ayanux  (11.07.08 11:23:46) 
turla gidin, muhtemelen tur şirketi size 3/4/5 yıldızlı otel seçeneği sunacaktır. genelde kaç yıldızlı olursa olsun oteller kalitelidir, yemek servisi vardır falan filan..
oraya gittikten sonra illa turlara katılmak zorunda değilsiniz, kendi başınıza da takılabilirsiniz. (zaten genelde turlar müzelere, tarihi yerlere oluyor doğal olarak. akşamları da kişi başı ücret karşılığında enteresan lokantalara veya restourantlara filan götürürler.)


kısacası en mantıklısı bu. ne kadara mal olacağı kaç gün gideceğinize, otelin kalitesine veya gideceğiniz havayolu şirketine göre değişir. ortalama kişi başı sırf tur parası 650-1000(barcelona için) ytl arasındadır. (orada yapılacak harcamalarla kat kat çıkar..ehe.)

en iyisi bir tatil şirketine gidip ayrıntılı konuşmak. turla giderseniz vize de daha kolay alırsınız, nereye gideceğiniz neler yapacağınız belli olur. kafa yormazsınız bu işlere.
  • exexex  (11.07.08 11:29:09 ~ 11:30:48) 
ben olsam balayı ve gez gör olayını ayrı zamanlara koyardım. yani ilkinde daha pasif daha miskin konumda olmak daha tercih edilir geliyor.
benim tavsiyem eğer illa ki barcelona demiyorsanız, adam gibi tropik bir deneyim yaşayın. dominik cumhuriyeti, yol parası hariç, gayet güneydeki beş yıldızlı otellerimiz ayarında bir masrafa patlıyor, üstelik bildiğim kadarıyla artık türkiyeye vize uygulamıyor. beyaz kum, açık mavi deniz, bence balayının hatırını ödüllendirmek için daha azı yetmez.

  • lhun  (11.07.08 15:38:07) 
benim tavsiyem de tur yerine gidip hostellerde kalman
otellere göre hem çok daha ucuz hem de çok daha eğlenceli
ayrıca gezi olayında
turist danışma bürolarından güzel bir harita alıp barcelona metrosunu kullanman yeterli olur..
barcelona 24 saat eğlencenin olduğu bir şehir sonuçta ne yaparsan yap eğlenmen garanti
  • fenrir greyback  (11.07.08 20:00:43) 
kesinlikle turdaki diger adamların ne tarz olacağı can sıkıntısı... hostel en güzeli gibi. ama o da kaça patlar belli olmaz. riskli gibi. du bakalım zamanı gelsin ole bakarız artık::)) turk işi antalya olacak gibi gözüküyor:(


  • nick name  (12.07.08 10:51:21) 
sakın barcelona da hostel mostel takılayım deme hepsi iğrenç dandik ötesi (kişi başı 30euroluklar). hem barçenin plajı da o kadar iyi değil nerede bizim fethiyemiz o ayrı konu.en iyisi turla gitmek gazetede 300euroya gördüğümü hatırlıyorum zaten orası avrupa birliği ülkesi muntazam bir metro ağı var hiç olmadı rent a car yapabilirsin . bu arada daha yeni evlendiğin karını fc nin stadına da götürme istersen :D


  • cucuru  (22.07.08 01:56:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.