[]

Volkswagen Caddy Vergileri, Ticari Araç Falan Filan Hakkında Bir Kaç Soru?

2008 model, camlı, 1.9 tdi caddynin yıllık motorlu taşıtlar vergisi ne kadardır?
bir de bunlar ticari araç olarak geçiyormuş galiba. ben ticari olarak kullanmayacağım. aileyle binmek için ve yazın memlekete gitmek için alyorum. "yeni bir kanun çıkacak, bu araçlar için K belgesi ve sürücüler için de SRC Belgesi almak gerekecek" diyorlar, varmı böyle birşey.
böyle birşey olduğunda insanlar araçlarını akın akın satarlar mı, ticari araç piyasası düşer mi?
birde çok fazla kilometre yapmayabilirim bu araçla senede 5-10bin belki. mazotlu bir araç almak akıl karımıdır, bakımları falanı filanı biraz daha pahalı galiba.
şimdilik bu kadar.
öperim

 
Bir de şöyle bir genelge var, galiba 2010 a kadar müsade var
T.C.
ULAŞTIRMA BAKANLIĞI
Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü

SAYI : B.11.0.KUG.0.00.17.00/230- 4787 02/05/2008
KONU: Mesleki Yeterlilik Belgesi Başvuru
Süresinin Uzatılması



GENELGE
(2008/KUGM - 17 /MYB)

Malumları olduğu üzere, 03.09.2004 tarih ve 25572 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolu Taşımacılık Faaliyetleri Mesleki Yeterlilik Eğitimi Yönetmeliği’nin Geçici 2 nci maddesine göre doğrudan veya Geçici 3 üncü maddesine göre eğitimden muaf olarak sınavla Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyenler için belirlenen müracaat süresi 31.10.2007 tarihinde sona ermiştir.

Ancak, daha önce sadece şehirlerarası ve şehir içi eşya/yük taşımacılığında çalışan sürücüler ile şehirlerarası yolcu taşımacılığında çalışan sürücülerin “Sürücü Mesleki Yeterlilik Belgesi” bulundurmaları zorunlu iken, 8 Şubat 2008 tarih ve 26781 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 5728 sayılı Temel Ceza Kanunlarına Uyum Amacıyla Çeşitli Kanunlarda ve Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla, 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu’nun 5 inci maddesine; “Ayrıca, karayoluyla yük ve yolcu taşımacılığı faaliyetlerinde kullanılan ticari araçlarda çalışan şoförlerin, sürücü Mesleki Yeterlilik Belgesi almaları zorunludur” cümlesi eklenmek suretiyle, şehir içi yolcu taşımacılığında çalışan sürücüler de bu kapsama dahil edilmiş ve böylelikle tüm ticari araç sürücülerinin Mesleki Yeterlilik Belgesi almaları zorunlu hale getirilerek kapsam genişletilmiştir.

Bu nedenle, kapsama yeni dahil olan ve doğrudan (eğitim ve sınavdan muaf olarak) Mesleki Yeterlilik Belgesi alma hakkından faydalanmak için müracaat etmek isteyen sürücülerin bu haktan faydalanmalarını ve bu müracaatların incelenmesini, değerlendirilmesini ve mesleki yeterlilik belgelerinin düzenlenerek zamanında kendilerine teslim edilmesini teminen;

1) Karayolu Taşımacılık Faaliyetleri Mesleki Yeterlilik Eğitimi Yönetmeliği’nin Geçici 2 nci maddesine göre doğrudan (eğitim ve sınavdan muaf olarak) veya Geçici 3 üncü maddesine göre eğitimden muaf, ancak sınavla Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyenler için belirlenen müracaat süresinin 31.12.2008 tarihine kadar uzatılması,

2) Şehirlerarası yük ve yolcu taşıması yapan araç sürücüleri dışında kalan sürücülerden 31.12.2009 tarihine kadar Mesleki Yeterlilik Belgesi aranmaması,


3348 Sayılı Ulaştırma Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’un 2, 10 ve 35 inci maddeleri ile 4925 Sayılı Karayolu Taşıma Kanunu’nun 5 inci ve Karayolu Taşımacılık Faaliyetleri Mesleki Yeterlilik Eğitimi Yönetmeliği’nin 48 inci maddeleri çerçevesinde olmak üzere ve bunların Bakanlığımıza vermiş olduğu yetkiye istinaden uygun görülmüştür.

Bilgilerini ve gereğinin buna göre ifasını rica ederim.




Binali YILDIRIM
Bakan
  • vincenzo  (10.07.08 17:23:03 ~ 17:23:39) 
yan camlı kamyonet olarak geçer sanırım caddy.ruhsatta tür olarak ne yazdığını belirtseydiniz kesin rakam bulunurdu.ama muhtemelen 189,50 + 189,50 olmak üzere yıllık 379 ytl mtv görünüyor bu araç için.


  • elcikpower  (10.07.08 17:51:57) 
bu araclarin vergi acisindan panelvan olarak islem goruyor. trafikte kamyonet olarak geciyor. siz araci ticari olarak gostermedikce arac hususi olarak cikiyor ve bu durumda ticari arac kullanim belgesine ihtiyac olmuyor. vw caddy segmentindeki en iyi aractir bence. oldukca konforlu. yapacaginiz km.ye bakinca oldukca az gorunuyor lakin panelvan tipi bir arac dusunuyorsaniz caddy alin derim. tabi bi de bu araclar otomobil gibi olmuyor her yil fenni muayene yaptirmak gerekiyor.

2008 yili icin bir donemlik vergisi: 280,50 ytl'dir.
  • helenart  (11.07.08 09:07:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.