[]

tablet tercihi nook / kindle vs. ipad / galaxy tab

genel olarak makale, e-kitap okuyabilme için tablet almaya karar verdim.

ilk tercihlerim 99 dolarlık fiyatları, 2 aylık pil ömrü ve isteklerimi karşılaması sebebiyle nook ve kindle. ancak ikisinin de özelliklerinden türkiye'de yeterince yararlanılamıyor olması düşündürüyor. 6"lik ekranda okuma alışkanlığı kazanabilip kazanamayacağımdan da şüpheliyim. ayrıca karanlıkta okunamayacak olmaları sıkıntı.

o sıkıntıları aşmanın yolu ise ipad2 veya galaxy tab 10.1 almak gibi görünüyor. ama bu sefer maliyet arttığı gibi pil süresi de inanılmaz düşüyor.

nook veya kindle'dan birine karar verebilirsem haftaya amerika'ya gidecek olan arkadaşıma aldıracağım. diğer türlü de vodafone veya turkcell'in kampanyalarından yararlanmayı düşünüyorum.

bunlar hakkında bilgisi olan, cihazları kullanmış olanlar ne önerirsiniz?

 
kindle fire eger lcs ekranli istiyosan bence.


  • serabetan  (26.11.11 23:24:00) 
kindle'da e-ink teknolojisi var..i-pad'dan kitap okumak, biraz zor..bilgisayar ekranı gibi düşün..gözlerin yorulur..kindle kitaba benziyor..diğer ikisini çok iyi bilmiyiorum


  • EasyTiger  (26.11.11 23:24:02) 
kindle'da falan e-ink diye bi teknoloji vardı. o sayede kitap okur gibi okunuyormuş. ipad'de falan uzun süre okuma yapmak daha zormuş. ben de araştırmıştım bi aralar. bence nook ile kindle arasında karar verin. nook'un ekranı renkli modelleri falan da varmış sanırım. bir de aydınlatma için ayrı aparatlar var, kindle'a monte ediliyor..


  • toshiro  (26.11.11 23:24:22) 
burada nook hakkında bir şey söylemek istiyorum. benim kindle'ım var ve çok memnunum ayrıca ipad'le karşılaştırmak çok saçma amaçları alakasız cihazlar çünkü. şimdi nook meselesinde söylemek istediğime gelince. geçenlerde müşteri hizmetleriyle görüştüm. eğer amerika adresi ve kredi kartınızı temin ederseniz. türkiyede de olsanız içerik satın alabiliyormuşsunuz. kindle gibi değil yani. saygılar.

ikinci bir mesele 6 inç dediğiniz normalde bir kitap sayfasından çok da küçük değil, alışkanlık kazanma gibi bir durum yok çünkü gerçekten sayfaya çok benziyor, halbuki ipad gibi aletlerde resmen ekran olduğunu biliyorsunuz. karanlıkta okumak için ışıklı kılıflardan alabilirsiniz, ya da bir okuma lambası normal kitapları nasıl okuyorsanız. peki ben neden böyle deli gibi kindle alın diyip duruyorum? çünkü süper bir alet de ondan. amazon'dan para almıyorum yani:)
  • sanal hayvan  (26.11.11 23:32:14 ~ 23:34:39) 
Bu arada bir yanlışı düzeltmek gerek. Kindle, Nook vb. e-mürekkep içeren cihazlar tablet değillerdir. Bilgisayar hiç değillerdir. Bunlar e-kitap okumak için tasarlanmış e-okuyuculardır ve tekolojileri tabletlerden çok farklıdır. Bunu söyleyeyim.

İkincisi e-kitap okumak için tablet (Ipad ve benzeri bilgisayarlar) almak akıl kârı değildir. Gözünüzü yorar, gözünüz bozulur, okumak çileye dönüşür vb. Kitap okumak için alacaksanız e-okuyucu alın. En mantıklısı ABD'den Nook veya Kindle getirtmek. Tabii bunları getirecek kişiye bu markların renkli tabletlerinden değil, e-mürekkep içeren e-okuyucularından alması gerektiğini tembihleyerek. Bu cihazların okuma kalitesi bakımından normal kitaptan farkı yoktur. Hatta bazı özellikleri açısından daha avantajlıdır. 6' de zaten roman boy kitap boyutu olduğu için okumada sıkıntı yaratmaz. Ayrıca teknolojisi bir bilgisayardan çok kitaba daha yakın olduğu için karanlıkta okunamaması mantıklıdır zaten. Aksine gün ışığında bu cihazlardan, herhangi bir yansıtma olmadan kitap okuyabilirsiniz.

Ayrıca bilgi edinmek istiyorsanız, şu derginin linkini verdiğim sayısını alıp öğrenebilirsiniz:

www.idefix.com

Alın bu da derginin e-kitap formatı:
www.idefix.com
  • microfiction  (27.11.11 19:18:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.