[]

Kağıt - Ağaç dikme

Geçtiğimiz sene iş konusunda alan değiştirdim, güzel güzel çalışıyorum. Neyse, geçtiğimiz dönemde farkettim ki, çok daha az kağıt harcayarak yapacağım bir işi 3-4 top fazladan kağıt kullanarak yapmışım. Çaylak hatası işte. O evraklara yazılan cevaplar, ekleri falan, sanırım en az bi 8-10 top kağıt boşu boşuna israf edilmiş oldu oldu.

Şimdiiii, vicdan azabı çekiyorum belli bi miktar. Bu 8-10 top (hadi yuvarlak hesap 10 top diyelim) kağıdı boşu boşuna harcamış olan ben tema'ya kaç fidan dikilmesi için bağış yapmalıyım ki yaptığım eşekliği bir nebze telafi edeyim?


 
şöyle bişey var:
1 ton kullanılmış kağıt çöpe atılmayıp geri kazanıldığı ve kağıt üretiminde tekrar kullanıldığı zaman;

* 17 adet yetişmiş çam ağacının kesilmesi,
* 36 ton sera gazı CO2 atmosfere atılması,
* 4100 kWh elektrik enerjisinin israf edilmesi,
* 267 kg kirletici gazın atmosfere atılması,
* 1750 litre fuel-oilin israf edilmesi,
* 3-4 m3 depolama alanı tasarruf edilmesi,
* 85 m2 ormanlık alanın tahrip edilmesi,
* 38,8 ton suyun israf edilmesi,

önlenir.
yanlış hesaplamadıysam 1 paket fotokopi kağıdının ağırlığı 2,5 kg civaronda.10 top harcasanız 25 kg yapar.ona göre hesaplayın,gönlünüzden ne koparsa temaya bağışlayın.
ayrıca eşeklik değildir yaptığınız..en azından hatanızı telafi etmeye çalışıyorsunuz.birçoğumuz bunu bile düşünemiyoruz.
  • karamell  (09.07.08 14:38:13 ~ 14:39:01) 
1 kişi yılda 7 ağaçlık zarar veriyormuş, bi ara 7 ağaç kampanyası vardı ondan biliyorum. sen 14 tane dik :)


  • sourlemonade  (09.07.08 15:30:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.