[]

Rehinli Araç

banka kredisi ile sıfır bi araç almıştım 2009'da. dolayısıyla araç rehinli, yani ruhsatta rehinli gozukuyor.. ama ben aracın borcunu odedim ve noterden rehin kaldırılabilir yazısını aldım. ama gidip trafik şubeden ruhsatla ilgili bir işlem yaptırmadım, yaptırmam gerekir mi?

yani demek istediğim araç ruhsatta tüketici kredisi aldığım koç finans'a rehinli gözüküyor.

ruhsatta rehinli yazıyorken, ama elimde de rehin kaldırma yazısı varken bu aracı nasıl satarım? once benim gidip ruhsattan rehinli ibaresini kaldırmam, yani yeni ruhsat cıkarttırmam mı gerekir? yoksa bu işlem devir sırasında halledilebilir mi? aracı satmadan önce ekstra bir ruhsat değiştirme ücreti ödemek zorunda mıyım yani?

bir yol yordam gösterirseniz cok memnun olurum.

 
bir ay öncesine kadar aynı durumdaydım ben de. daha sonra krediyi aldığım bankayı arayıp "ulan krediyi o kadar düzenli ödedim ayıp değil mi? şu rehni artık kaldırın" falan filan şeklinde çingenelik yaptım ve ne notere ne de trafiğe gitmeme gerek kalmadan (nasıl oldu anlamadım ama) kendileri rehni kaldırdılar.


  • nesilsiz  (24.11.11 13:24:52) 
Ben 2 sene arabayı o şekilde rehinli kullanmıştım, ne zaman satmam gerekti, gittim ruhsat değiştirmeyle falan uğraşmadan önce noter ardından trafik şubede işlemi yaptırdım. sonra sattım. eğer ruhsatta yazması seni rahatsız etmiyorsa uğraşma bence...


  • zenciarkadas  (24.11.11 13:27:32) 
@nesilsiz bildiğim kadarıyla rehin kaldırma işlemi yalnızca aracın kayıtlı olduğu trafik şubesinde yapılıyor. belki @zenciarkadas daha net bilgi verebilir. herhangi bir trafik şubesinden de yapılıyor olabilir. ama sizin ruhsatta rehinli yazmıyor mu zaten? ruhsatı değiştirmediniz mi?

@zenciarkadas ruhsatı satış öncesi değiştirdiniz o zaman. ben de satış sırasında ruhsat zaten aracı alacak kişinin üzerine yapılacağından öncesinde ruhsatı değiştirmeye gerek var mı merak etmiştim. yani aracı önce kendi üzerime (rehinsiz olarak) almak için ruhsat değişecek, sonra aracı satın alan üzerine geçeceğinden ruhsat bir daha değişecek. siz ruhsat değiştirmek için ne kadar ücret ödediğinizi hatırlıyor musunuz?
  • replades  (24.11.11 13:48:54) 
216 556 03 03 numaralı tüketici destek hattını arayabilirsiniz.
Bunun dışında trafik bürosuna gitmeniz gerekli. trafiktende rehni düşürmeniz gerekiyor. Onun için 1 ruhsat yaprağı değişecek o da sanırım 45 tl gibi bir rakam.

  • ardahan united  (24.11.11 15:00:53) 
ben daha bugün uğraştım bununla.
araç banka kredisinden alınmış ve noterden kağıdını almışsın. bunu ben de yapmıştım, ama trafikten rehin yazısını kesin kaldırman gerekiyor. noter satışı olmuyor. bugün gittim notere dedim ben bunu satabiliyor muyum diye hayır trafikten kağıt alcan dedi.

trafikten de öyle ben geldim diye bu kağıdı alamıyorsun. randevu sistemi var. ruhsatta hangi tescil merkezinden yapılmışsa oraya randevu alıyorsun online olarak ve o saatlerde gidip kağıdını alıyorsun.

ayrıca kağıdı alabilmek için ruhsat sahibinin gitmesi gerekiyor. gerekli birtakım evraklar da var o da başvuruda belirtiliyor zaten.
  • elestirman  (24.11.11 15:21:20) 
evet normalde benim de rehnin kaldırılması için bu işlemleri yapmam gerekirdi ama enteresan bir şekilde banka halletti. e-devlet'te rehin görünmüyor araç üzerinde.


  • nesilsiz  (24.11.11 16:27:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.