[]

canon makine hakkında yardım

merhaba geçtiğimiz aylarda canon eos 1100d makine satın aldım. makinemden genel olarak memnunum, tek bi konu dışında. karanlık alanlarda çekim yapmak. iso hızı kaç olursa olsun 10 saniye falan bekliyor makine karanlıkta çekerken, e haliyle titrek çekiyo. flaşla çekmeyi de sevmiyorum. bi arkadaşım tripodun olmadan gece çekmen çok zor dedi. doğru mudur? bütün fotoğraflarım ya sapsarı ışıkta ya bembeyaz flaşla mı olucak yani? çok gıcık bi durum.




 
tripod bu yüzden var zaten. sonuçta iş matematik esaslı.
mevcut ışık X iso X shutter speed=doğru pozlama

birisi ne kadar düşükse diğerini o kadar yükseltmek zorundasın. iso yükseltmek de yetmiyosa uzun süre pozlayacaksın başka çaren yok demektir. değil canon hasselbald alsan da yapacak bişey yok
  • radius  (18.11.11 09:41:09) 
tripod kullanmanız ve iso değerini çok yükseltmemeniz iyi bir kare yakalamanız için şart, ben gündüz dahi tripod kullanırım. diyaframı olabildiğince açın. bir de harici flaş ta kullanmıyorsanız şuna bir bakın :) en son çare dahili flaşı yumuşatmak.

urun.gittigidiyor.com
  • ohtararan  (18.11.11 09:51:30 ~ 09:52:45) 
bu dahili flash difüzörleri deal extreme'de 4.20$ buradan bu kadar para bayılmayın. bana 2 haftada geldi.
urun.gittigidiyor.com
aynısı:
www.dealextreme.com
bu arada eğer karanlıkta fotoğraf çekmek istiyorsanız söylenmemiş bir şey de hızlı bir lens almak. örneğin f1.8 veya f1.4 lenslerden. ama kendisi 1000 tl olan bir makineye 1000 tl'lik lens almak ne kadar mantıklı onu bilemem tabi.
  • ben smyrna  (18.11.11 09:59:26 ~ 09:59:42) 
ISO'su 6400'ün üzerine çıkabilen bir kameraya ve şunun gibi ultra-geniş apertürü olan bir lense kavuşursan:

www.google.com

bak hatta Ken reyiz neden "Der neu König der nachth" (gecenin yeni kralı) diyo şu aşağıdaki lense? (bu da bizim kamyoncuların yazdığı "gecelerin yargıcı" lafına benziyo biraz) Çünkü apertürü daha da hayvani yani f/0.95

www.kenrockwell.com


yani hayvani ISO (6400'den büyük) ve hayvani apertürü yanyana getirebilecek kadar zenginsen, o zaman o gıcık durumdan kurtulursun. senin özlem duyduğun şey biraz bu işe yatıracağın servetle ilgili yani.

mevcut bütçenle tripod şart.
  • compadrito  (18.11.11 10:07:27 ~ 10:09:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.