[]

Yeşil Pasaportun Geçerli Olup Olmadığını Öğrenme..

selamlar ahali.. üniversiteden haziran ayında mezun olmuştum. mezuniyet sonrasında sigortalı herhangi bi işte çalışmadım. yeşil pasaportumun geçerliliğini uzatmak için aöf ikinci üniversite programına kayıt oldum.

1) mezuniyet sonrasında ve aöf kaydım arasındaki sürede pasaportum muhtemelen pasifleşti. şu an öğrenci olduğum için pasaportum otomatik olarak aktifleşmiş midir?

2) emniyete gidip öğrenebiliyor muyuz bunu? sistemden görebiliyorlar mı?

3) e-devletten bunun öğrenebiliyor muyuz, pasaportlarla ilgili bir kısım var mı? ona göre şifre alıp ordan bakıcam..

 
devlet senin pasaportunun aktif mi pasif mi olduğuna bakmıyor, öyle bi taki yok. (yeni icat olmadıysa tabi) süresi dolana kadar aktiftir. gümrükte ancak evlenmişsen sorun çıkıyor.çünkü evlenince pasaportu değiştirmen lazım.ben türkiyede üniversite 2005 te bittikten sonra o pasaportu 2008 e kadar kullandım.


  • niye ama  (17.11.11 16:52:23) 
@niye ama, öyle diyorsun da bi arkadaşım mezun olduktan sonra kullanmak istedi, havalimanından geri döndü. benzer bir durumla karşılaşmak istemem doğrusu artık pasaportlar çipli olduğu için bu tip işlerin takibi daha kolay oluyor..

bu sorgulamayı nerden yapabilirim peki ben? herhangi bi emniyet şubesinden öğrenebilir miyim?
  • toshiro  (17.11.11 17:34:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.