[]

gitardan çıkan çığlığa benzer ses

genelde death metal şarkılarında kullanılan riffe benzeyen ama sadece bazen riff olarak kullanılan bu sesin veya sesi çıkartan hareketin özel bir adı var mı? opeth'in serenity painted death, dying fetus'un praise the lord ve anathema'nın sleepless şarkılarında var mesela.




 
tamamen alakasız:

(bkz: crybaby)
  • co2s2  (04.07.08 11:13:35) 
şarkıları dinlemedim ama artificial harmonic tekniği olabilir bahsettiğiniz şey. tele normal vurduktan sonra parmağınızla veya avcunuzun içiyle hafif bir temas yaptığınız zaman gitarı kanırtıyomuş gibi bi ses alabilirsiniz.


  • darkpower  (04.07.08 14:01:01) 
Artificial harmonic midir ismi bilmiyorum ama pitch diye de kulllanılır, bastığınız sesin 2 oktav üstüne kadar alabilirsiniz.

Bunu yapmanın en kolay yolu, bastığınız notanın yeriyle gitarın köprüsünün tam orta noktasından penayla parmağın birleştiği yerden tele sertçe vurmak. Tek tele vurmak önemlidir bu olayda...
  • bitti  (04.07.08 14:50:08) 
bunu penaya tele değdirip, tele yukari dogru bir hareket verirken penayi asagi indirerek yapmak mumkun ama ilk deneyiste olmayabiliyor. dendigi gibi bu bir yapay harmonik. manyetigin turu ve mesafesi onemli bunun icin. tabi processorle de tizlestirmek mumkun, buna da phaser denyiodu sanirim atiyor olabilirim, steve vai in cok kullandigi biseydir bu da.


  • lhun  (04.07.08 15:27:08) 
feedback yada scream olması lazım


  • omer460  (04.07.08 15:38:36) 
artificial harmonic.

tremolo koluyla desteklendiğinde eşek anırması gibi ses çıkartır, şahanedir. en güzel örneklerinden biri pantera'nın cemetery gates şarkısında duyulabilir.
  • actionary  (05.07.08 08:04:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.