[]

iki yuzluluk degil mi?

En begenilenlere bakiyordum da su dikkatimi cekti
Tamamen objektif bir bakis acisiyla olaylara bakarsak:

Hz. Muhammed'e karsi yorum yapilinca, karikaturlerde dalga gecilince, "kabile sefi" denince alinganlasan, cirkeflesen islam camiasi hakkinda "hemen de aglamaya basliyorlar, bir onlar kutsal amk. bak hristiyanlara/musevilere agizlarini aciyorlar mi.." diyen, dusunce ozgurlugunu savunan insanlar var bir yanda.

Diger yanda da "Ataturk'e boyle dediler, kufrettiler, asagiladilar, alkolik dediler höylöylöylöy, kolaysa yuzumuze soylesin" diye cikisan, islam camiasi kadar sinirlenip ana avrat duz giden insanlar var.
Bu iki grup insan ayni insanlar ve gorunen o ki eksisozlugun buyuk bir kismini kapsiyor.

Simdi iki taraf da kendi adamini bir bakima kutsal biliyor. Bizimki daha kutsal; bizimki daha akilli; onlar kufur etti, biz elestiriyoruz falan diye olayi "ben ona bir kere vurdum, o bana iki kere vurdu" muhabbetine cevirmenin manasi yok. konuyla ilgisi yok yani.

Sonuc: Bana iki yuzluluk gibi geldi, yanlis miyim?

Not: Konu daha cok konusma ozgurlugu ve alinganlik meselesi. Ataturk mu dover, Muhammed mi degil.

 
Kişilerin bakış açılarını genele yaymamak lazım.

Ben Atatürkçüyüm ama aynı zamanda müslümanımda, İnancıma laf edilirse hop deme ihtiyacım olur, öte taraftada Atama laf edilirse onada hop deme ihtiyacım olur varmı bunun ortası?

Biri bir laf atıyor, diğer tarafta bu lafa cevap veriyor,yeni gelen o cevabı okuyor ona cevap yazıyor böyle böyle derken, 5-10 sayfa ilerliyor tartışma, ondan sonra gelenlerde tartışmayı başından sonuna 5 sayfa okumaktansa sondaki birkaç yoruma bakıp bildiğini yazıyor.. Kısacası konu başlığı ne iken içerik ne oluyor.
  • Oguzhang  (14.11.11 13:24:39) 
atatürk'ün diktatör olup olmadığını tartışmak bile suç atatürkçü çoğu kesime göre. onu geçtim atatürk bunu yanlış yaptı dediğinde delleniyor adam. atatürk inanılmaz putlaştırılmış. 10 kasımlarda milletin yazdıklarına bakabilirsin. benim kendi teorime göre çok tanrılı dinlerin çıkışları da buna dayanıyor. eski zamanlarda ülkenin kahramanları o kadar benimseniyor ki sözlü anlatım ile aktarılıyor. arada bozulup tanrı oluyor bu insanlar en sonunda.

ya efendi olduktan sonra sorun yok. atatürk alkolikti de dersin, erkeklerden hoşlanıyor da; hz muhammed sübyancıydı da dersin kabile şefiydi de dersin. ama bunu efendi gibi yaparsan sorun olmaz. çıkarsın burda burda şöyle yazıyor, şurda burda böyle yazıyor al sana tarihi gerçek, al sana hadis dersin. ama milletin derdi birbirine bok atmak olduğundan kavga çıkıyor. alayı şovenist bu insanların. hz muhammed de atatürk de bu destekçilerinin suratına tükürürdü emin ol.
  • ayiadam  (14.11.11 14:04:56) 
Atatürkün putlaştırılması muhabbetine katılmıyorum. Olaya bu girizgahla başlamakta karşı tarafı alenen kışkırtmaktan başka birşey değil.

Efendi efendi yazınca sorun olmuyor bu konuda hemfikiriz, ama çıkıpta adamın savunduğu teze cevap olarak "sen bu adamı putlaştırdın" diye yaklaşırsan karşı taraf otomatikman savunmaya geçiyor. Karşı tarafı kışkırtınca, hakaret edip küçümseyince olaydan zevk alan tipler mevcut. Birkaç düzgün yazar var efendi terbiyeli oıkuyunca dahası yokmu diyesi geliyor insanın, mantıklı fikirler beyin fırtınaları estiren, bilmediğimiz bazı yönlere temas edenler var, diğerleri ise sırf trollük olsun diye karşı tarafı kışkırtalım kutsalına sövelim diye inadına yapıyor.
  • Oguzhang  (14.11.11 14:32:06) 
bak sen bile korkundan muhammed e söylenenleri mantıklı atatürk e olanları mantıksız bulmuşsun. öyle değil arkadaşım o iş bildiğin iki yüzlülük toplumumuzun kanına işlediğinden burdada işler böyle ben herkesin kutsalına küfür ederim. ama kimse benımkine edemez düşüncesi en aşağılık düşünce biçimidir. senın muhammed e veya başka bir kişi hakkındaki fikirlerin sana normal gelebilir. ama aynı düşünceler bir başkası için senı öldürecek kadar kötüdür unutmamalıyız ki özgürlümüz başkalarının özgürlük alanlarına tecavüz ettiği anda özgürlük olmaktan çıkar.


  • genıus  (14.11.11 15:24:30) 
@genius baskasi veya bir konu hakkinda fikrini belirtmek baskasinin ozgurlugunu kisitlamaz ki?

ben sana gerizekali deyince sen nasil gerizekali olmuyorsan(lafin gelisi, yanlis anlasilmasin :)), senin kutsalina dunyanin en buyuk dolandiriciligidir demem senin inancini/kutsalini degistirmez veya kisitlamaz. Inanmaya ve tapmaya devam edebilirsin. Alinip sinirlenmek veya alinmayip iplememek senin elinde..
Banane ben sinirleniyorum deyip, sinirlenmek gibi goreceli bir kavrami kural olarak yerlestiremezsin.

Nitekim ayni mantikla, "ben Hitler'in hastasiyim, yaptigi soykirimi destekliyorum ve devaminin getirilmesini dusunuyorum." demek de suc olmamali. Ama insanlik tirsiyor tabi ya basarili olup da yeterli kalabaligi olustururlarsa diye. Ne bileyim arasi zor tabi..

Notu da siliyorum yea, cok abuk bir not olmus :D.
  • natnan  (14.11.11 16:06:57) 
şimdi şöyle bir olay var ki, atatürkçülük bir din değil. sanki islama rakipmiş gibi gösteriliyor. atatürk ve destekleyenleri olmasaydı bugün birçoğumuz muhtemelen hristiyan olmaya zorlanmıştık, bu çok büyük bir ihtimaldi. ama aşırı dindar kesimin yobaz görüşleri ve kuran'da tersi yazmasına rağmen başkalarının hayatına zorla müdahale etmeleri yenilikçi düşüncedeki insanları dinden soğutuyor uzun yıllardır. bir anda insanlar farklı taraftaymış gibi oluyor tartışmalar çıkıyor. her taraf tutan ve çok bilgi sahibi olmayan insanda savunmaya geçip karşı tarafı küçültmeye çalışır. aslında hepimiz aynı taraftayız bir görse insanlar, bir olsa falan... imagine all the people...


  • r_u_h  (14.11.11 16:23:10) 
valla bence hitleri seven biri varsa çıksın söylesin. sevmeyende çıksın neden sevmediğini söylesin. :D sonuçta yahudileri yaktı diye sevenı çok ülkemizde ekşideki durum çok iğrenç kim ne derse desin ve normal aslında bir o kadar da devlet tarafından yıllarca baskı altında kalan sürekli psikolojik olarak devlettin iyi dediğine iyi kötü dediğine kötü denmesine alışmış bünyeler bir anda muhhammed böyle atatürk söyle dendiğinde çıldırıyorlar. herkes fikrini açıkça söylesin. ama adam gibi söylesin. solcu ,ol sağcı ol , kürt ol ,türk ol ne olursan ol ama başkalarının fikrine saygılı ol (bence) evet bana ne lan iplemiyorum demek bir çözüm ama muhammed için anam babam feda olsun diyen bir insanın yanında lan sübyancıydı o de bakalım ne oluyor. yada atatürk için içkicinin tekiydi o demek delirmek tahamülsüz ve iki yüzlü bir toplumuz sorun bu herkes benım gibi düşünse dünya ne güzel olur kafasındayız.


  • genıus  (14.11.11 16:24:31 ~ 16:26:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.