[]

Google+ vs Facebook

saygıdeğer sosyal medya üstadları, kullanıcıları, bilgisayar mühendisleri ve işletmeci güzel kızlar.

bu g+ ilk çıktığında facebook'u bitirecek, arkasında google var falam dediler. ben de arkadaşlara bu saatten sonra fbook'u yıkacak güç zor çıkar dedim. ama iki taraf da söyledikleriyle kaldı. ortada resmi bi rakam yok.

soruma geçiyorum. bu fbook site istatistiklerini paylaşıyor mu? veya biz kontrol edebiliyor muyuz?

g+ açıldığı günden itibaren, fbook'a giriş sayısı, sitede geçirilen zaman vb. gibi değerler düşmüş mü?

son sorum ise: fbooka giriş sayısı, sitede geçirilen zaman dışında başka hangi kriterleri göz önüne alabiliriz karşılaştırma yapmak için?

 
Resmi rakam yok derken :)? Sanırım internet tarihinin en kısa sürede en çok üye toplama olayını g+ yaptı. Öyle bir anda g+ geldi hadi bırakalım biz facebook'u g+'a geçiyoruz diye bir şey mi bekliyordun? Bunlar zamanla olacak şeyler, G+ gelişmekte olan ve facebook'u çok fazla korkutmakta bir mecra. Circle ile yaptığı yenilikleri, görüntülü konuşmaları vs hepsini facebook kopyalamaya çalışıyor.

G+ şunu yaptı;
Facebook'un 2-3 hamle sonrasını şimdiden oynadı ve facebook'u altyapı ile vurmaya çalıştı. Uzun vadede tuttu veya tutmadı diye yorum yapabilecez. G+'ın fan sayfaları bile daha yeni aktif edildi.

Bekleyip görecez.
  • alkolik imam  (11.11.11 09:04:05) 
yayınlasa bile ne kadar güvenilir olur bilmiyorum. çünkü tamamen sürü psikolojisine bağlı bu, arkadaşların neredeyse oraya kayıyorsun istemeden (ki google+ facebook'un vaadettiği her şeye sahip olduğu için bir insanın ona geçmesi çok zor değil arkadaşları oradaysa).

bu nedenle facebook kullanımında bir düşüş var ise bile facebook bunu açıklamak istemeyecektir psikolojik bir etki yaratmamak için insanlarda. çünkü etrafta "facebook kullanıcıları azalmış herkes google+'a geçiyor" gibi bir söylenti dolaşırsa facebook'un çok büyük zararı olabilir bunun sonucu olarak.

onun dışında eminim buraya bir sürü insan "yok yaa olmadı o kimse kullanmaz niye kullansın ki çok saçma bir şey" yazacak. insan ister istemez kendi çevresi neyi kullanıyor ona göre yorum yapıyor bu konuda. söylemek isteyeceğim şudur ki sizin çevreniz facebook kullanıyor olsa bile çevresi google+ kullanan çok insan var. google+'a geçtiğinden beri facebook hesabına ancak ayda bir bakan da çok insan tanıyorum ben (hepsi yurtdışında olmak üzere). yani "benim çevremde kimse kullanmıyorsa kimse kullamıyordur" demek olabildiğince çürük bir argüman.

onun dışında şu anda başka bir indikatör yok sanırım elimizde, varolsa bile dediğim gibi spekülatif olmadığını kimse söyleyemez. onun için beklemekten başka bir şey yok ne olduğunu ve olacağını görmek için.
  • simendiferlerin efendisi  (11.11.11 09:07:22) 
@alkolik imam, üye toplama olayını kesinlikle bir kriter olarak ele alamayız. google buzz için de öyle olmuştu, google wawe için de.
arkasında google olan bir projenin üye toplama olayındaki başarısı su götürmez bir gerçek olacaktır zaten.
görüntülü konşma olayını fbook kopyalamaktan çok, g+ yüzünden daha erken ileriye sürdü. ve gerçekten hızlı bir cevaptı. böylece yerini daha da sağlamlaştırdı.
fbook'un korktuğunu sanmıyorum, insanlar g+'a akın edecektir, üye olacaktır ama yine vakitlerinin büyük kısmını fbook ile geçirecektir bence.
  • dierache  (11.11.11 09:13:50) 
Facebook bugünkü haline gelebilmesi için 5 sene gerekti.Bu nedenle google+ uzun vadeli bir proje.Ayrıca google bütün yenilikleri bir anda verip bütün kullanıcıların hevesini alıp gitmesini önlemek amacıyla sürekli geliştiriyor ve tüm hizmetleriyle kullanabiliyor.Facebooku geçemeyebilir ama büyük bir rakibi olur.


  • murtiii  (11.11.11 11:06:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.