[]

Tanrı kitap gönderiyorsa şeytan niye göndermiyor?

uyarı: küçük çocuklar için sakıncalı kasjhkjsd.. soruyu dine veya dinlere göre soruyorum, dinin mantığını tartışmak için değil.


"şeytanın kitabı" diye birşey duymuştum ama işin aslı astarını bilmiyorum tam olarak. dine göre şeytan kovulan melek değil miydi? yoksa sadece içimizde biten bir kötülük mü? peki kitap gönderebilme yetisi var mı? konu belki mitolojiye de kayıyordur tabi. tam bilmiyorum. siz nedir, ne değildir bir bahsedin..

 
  • nabruknabruknabruk  (09.11.11 21:54:52) 
@nabruknabruknabruk

şeytan'ın yazdığına mı inanılıyor o kitap? yoksa bir insanın satanizm ve ritülleri ile ilgili yazdığı bir kitap mı? araştırmadım ben o konuyu. nedir tam olarak?
  • ermanen  (09.11.11 21:56:47) 
Şeytan sadece bir melek. Melekti değil, sonuna kadar melek. Ve meleklerin kitap gönderme durumu yok. Sadece içimizde biten kötülük olsa da, içimizdeki kötülüğün de kitap gönderme yetisi haliyle yok.

Ayrıca "kitap gönderme" doğru bir tabir değil. Asla gökyüzünden zınzınzınzım diye mavi bir ışık sütunuyla kitap inmez hazır. İslamı bilirsin, kaç yılda parça parça gelenlerin Hz. Muhammet tarafından aktarılmasıyla yazıya dökülmüş sözler bunlar.
Hristiyanlıkta da keza, gökten inen bir kitap yok.

(O linkteki kitap da Anton LaVey'in yazdığı bir kitap işte. Nasıl ki çükünü öptüren şeyhler ve onlara inananlar var, bu Anton'a ve onun gibilere de öyle.)
  • jesterdvine  (09.11.11 22:04:53) 
elbette bi adam yazmış ancak satanizmin temel kitabı gibi bi durum var sanırım, yani şeytanın bizden istedikleri ve olması gerekenler gibi galiba.

tam da emin değilim ama haberin ola :)
  • nabruknabruknabruk  (09.11.11 22:05:39) 
ya tanrı'dan geldiğini düşündüğümüz kitapları aslında şeytan tanrı'nın adını kullanarak yollamışsa? zrrrt**0


  • zgrydn  (09.11.11 22:06:15) 
şeytanın kitabı derken şeytan ayetleri var, onu mu kastediyorsunuz?


  • terp  (09.11.11 22:08:07) 
@jesterdvine

gramer kontekstine göre geçmiş zamanı kastetmedim zaten. biliyor olup bilmemezlikten gelme durumunu ifade ettim, onay almak için.

kitabın da zınk diye indiğini kastetmedim. dine göre öyle bahsedildiği için öyle yazdım. o kısımlar teferruat, asıl sormak istediğimle çelişmiyor yani yazdıklarım.

şeytan'ın başkasına kitap yazdırması olarak da düşünebilirsin. benim yazdıklarım da biraz ad aktarması da var. şeytan diğer meleklerden farklı bir de dine göre. belki özel bir durum vardır diye sordum. zaten bilmediğim için sordum o kısmı da :)

ister istemez dinin mantığına gireceğiz heralde :)
  • ermanen  (09.11.11 22:13:00 ~ 22:16:36) 
bizzat şeytan göndermiş olcak, onu diyor, şeytanı anlatan ayetler değil yani .


  • nabruknabruknabruk  (09.11.11 22:13:54) 
ben anladım seni haci. yani şeytan değil de bir cin falan olsam paso milletle bu şekilde taşak geçerim heralde. git bir adama cebrailim ben de. hz muhammed sözümüze uymadı. son din islamdır dedi, son peygamber benim dedi falan filan gazlarım. adamı da inansınlar die iki uçurur sağa sola götürürüm. hoop al sana yeni din.


  • ayiadam  (09.11.11 22:14:48) 
@terp

şeytan ayetlerinin detayını bilmiyorum. şeytanla ne ilgisi var mesela. biliyorsanız o konuyu da açıklayabilirsiniz.
  • ermanen  (09.11.11 22:18:24) 
özetle: kuran indirilirken şeytan cebrail'in kılığında peygambere kendi ayetlerini iletiyor. tartışmalı bir konu: (bkz: şeytan ayetleri)


  • terp  (10.11.11 00:01:39 ~ 00:02:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.