[]

işe başlamak için gereken belgelerden sağlık raporu

demişler ki: sağlık raporu (hastane, verem savaş derneği makro filmli veya sağlık kurulundan)

bu ne demek şimdi? ehliyet alırkenki gibi doktor doktor gezip "rahatsızlığın var mı?" "yok" deyip onay alınacak şey mi? yoksa kan tahlili akciğer filmi falan gereken bir şey mi?

nereye gitsem nasıl yapsam?

bana diyorlar ki perşembe belgeleri topla, cuma imza at ve başla. zaten o kadar şeyi nasıl yetiştireceğimi şaşırdım, bunu hiç anlamadım.

 
"ağır işte çalışabilir raporu" ise dediğin, aile hekimi veriyor onu. diğerlerini(röntgen, kan grubu kartı) özel bir hastaneden alabilirsin.


  • hollowlife  (08.11.11 21:30:49) 
aile hekimine git, sağlık raporu almak istediğini söyle, o da sana muhtemelen bir belge verip, git verem savaştan röntgen çektir diyecek.

Röntgen çektirdikten sonra da aile hekimi o belgeyi onaylar ve işyerine verebilirsiniz
  • bonjurkes  (08.11.11 21:33:20) 
iş için istenen sağlık raporunu aile hekimine gidip "iş için istiyorlar" dediğinde 5 dakikada alabilirsin, bir kağıttan ibaret...


  • purkinje  (08.11.11 21:33:24) 
aile hekiminize gidin hemen veriyorlar hocam.


  • schizophrenia  (08.11.11 21:35:21) 
@hollowlife, yok ya değil. kozmetik sektöründe çalışacağım.

@bonjurkes, @purkinje, teşekkürler, o zaman ben ilk iş aile hekimine giderim. en azından başka bir şey ise bile yönlendirir herhalde.
  • dasher  (08.11.11 21:37:10) 
İşyerine kızma dostum. bu her işe başlarken bütün işverenlerinin senden istemek zorunda olduğu evraklardır. bunu sigortanı yapacak SGK istiyor. Hatta kurumunun ciddi bir yer olduğu düşüncesiyle sevinebilirsin.


  • sormaya geldim  (08.11.11 21:37:54) 
@schizophrenia, öyle yapacağım bakalım :) değilse bile "ben aldım hıh, beni alın işe sonra hallederim" derim artık eheh


  • dasher  (08.11.11 21:38:27) 
@sormaya geldim, yok canım ne kızması :) canıma minnet. iyi sağlam uluslararası bir şirket. sgk için istiyorlar evet. ama nereye gideceğimi kestiremedim işte tecrübesizlikten :)


  • dasher  (08.11.11 21:39:16 ~ 21:39:33) 
kızılay varsa yakınında 35 liraya falan hallediyorlar. iki doktor onayı ile bitiyor iş...


  • negerekvarkinicke  (08.11.11 21:45:24) 
@negerekvarkinicke, o da var yakında :) sağlık kurulu diyor diye tedirgin oldum işte, kurul diyor hani farklı doktorlardan onay almam gerekiyormuş gibi geldi. teşekkürler.


  • dasher  (08.11.11 21:56:37) 
kızılay da hepsini aynı anda yaptırabiliyorsun diye hatırlıyorum... geçen sene yaptırmıştırm.


  • mustasim billah  (08.11.11 22:03:25) 
yahu takılma o kadar. öyle yazacak tabi.
zaten o yüzden iki adama onaylatıyorlar. al sana sağlık kurulu:)
o klasik bir detaydır.
ayrıca ehliyet alırken nasıl doktor doktor gezdin ki?
  • negerekvarkinicke  (08.11.11 22:16:42 ~ 22:17:48) 
@mustasim billah, o zaman ben cidden kızılaya gideyim. aile hekimi bir tanıdık var ona sorarım yine de ama kendimi kızılaya gidecek gibi planlarım. sağol.


  • dasher  (08.11.11 22:17:28) 
@negerekvarkinicke, :) ehliyet alırken hastaneye gittim, bir liste doktor verdiler elime, her branştan birer tane, her birine teker teker gittim. onlar da iyi olup olmadığımı sordular ve attılar imzayı :) "kurul" dediği için aynı şey gerekebileceğini düşündüm :)


  • dasher  (08.11.11 22:37:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.