[]

Arapça..?

selam polyglotlar...

merak saldı bünyem...
soru şu ki; hangi arapça ağız ibraniceye daha yakın?

mısır ağzı
suriye ağzı
tunus ağzı
vs...

iki dil arası ortaklıkların en hissedildiği ağzı hangisi?
bir de sizce hangisini öğrenmek daha faideli olur?

 
filistin lubnan agzi bence

agiz farkliliklarini bilmedigim icin hangisi faideli cevap veremem
  • wessago  (08.11.11 13:12:34) 
ibraniceye yakin arapca agzi diye birsey olmaz gibi geliyor bana gore. sonucta alfabesinden tut herbirseyleri farkli diller. bir de zaten turkiye'de ogrenilecekse mumkunati var mi acaba arapca'yi herhangi bir ulkenin agziyla ogrenmek? arapca bilinen klasik sekliyle ogrenilebilir memleket sartlarinda. ancak ogrendikten sonra gidilen memlekette oranin yerel arapcasina gore distort edilebilir.

bir de misirlilarin arapcasi kulaga sanki arapca dgeilmis gibi geliyor sanki diye ekleyeyim. digerlerininki daha bir arapca sanki.
  • alessandro del pieroglu  (08.11.11 14:08:39) 
ibraniceyle arapça akraba oldukları ve kelime türetim sistemleri sülasi bir yapıda olduğu için aslında iki dil benzer.

tabi tarih süreci içinde özellikle ibrancanın kullanılmaması daha sonra tekrar canlandırılması arapçanında mahallileşmesi neticesinde farklar daha da artmış durumda.

iş bu duyuruda bu farkların en az olduğu ağzı bulmaya yönelik.

ilk mantıklı yaklaşım filistin-lübnan levanten ağzı gibi geliyor coğrafi yakınlıktan dolayı mantıklı... ama bilimsel değil.

başk?
  • gominist redar  (08.11.11 14:19:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.