[]

menekşem çiçek açmıyor! + bakılası çiçekli çiçek?

geçen seneden beri menekşem var. aldığımda pek güzel mor mor çiçekleri vardı. direk güneş almayan aydınlık bir yerde duruyor, düzgün olarak sulanıyor yani her zaman nemli toprağı ve altında suyu var. üstüne menekşe için özel besin de aldım 15 günde bir kullanıyorum.

ben nasıl çiçek açtıracağım bu arkadaşa?

ya da o yeşil yeşil takılsa bile çiçek açmayı seven iç mekan bitkisi öneri de alabilirim

calandiva da almıştım, o da çiçeklerini döktükten sonra açmadı bir daha. bizim evde bir çiçeksizlik sorunu oluyor bitkilerin.

evde her türlü ortam mevcut, farklı sıcaklıkta, farklı güneşli ya da gölge ortamlar, sabah ve öğlen güneşi alan bir teras filan.

her türlü öneriye açığım !

 
besin aldım demişsiniz ama bir de özel çiçek açtıran vitamin tarzı bir şeyler var? onu da denediniz mi? benimki de aylarca açmadan durur, sonra açardı gene.


  • su nanesi  (05.11.11 15:06:53) 
menekşe akşam güneşini görmeli yazın kışın güneşe baksın


edit: onunla konuşuyormusunuz
  • saz@n  (05.11.11 15:07:41 ~ 15:08:01) 
açmadığı için mutsuz olduğunuzu söyleyin, sevgi ilgi gösterin, mütemadiyen konuşun, yapraklarını sevin, açar öyle.


  • mocha  (05.11.11 15:39:53) 
@su nanesi, hmm bak onlardan denemedim. bakayım :) bir sene oldu yaa, bi döktü çiçekleri tam döktü. teyzemin temizlikçisi bakıyor onun çiçeklerine, bütün sene çiçekliler. kıskanıyorum!

@saza@n, odam akşam güneş gören tarafta, yazın bulunduğu yere akşamüstü güneş vuruyor, ama şu anda kenarından geçiyor. o zaman yerini değiştireyim güneş alsın. ama direk mi almalı yoksa güneşin geleceği bir yerde mi durmalı? yaprağından çoğaltmıştım, teyzemin önerisi ile pencerenin iç kısmına koydum, gitti güzelim taze yapraklarım o yüzden çekiniyorum güneşe çıkarmaya.

ve evet konuşuyorum gayet şarkı söylerim, severim, sohbet bile ederim yani :)
  • dasher  (05.11.11 15:40:39) 
@mocha, hmm tamam mutsuz olduğumu da söyleyeyim bari :(


  • dasher  (05.11.11 15:41:21) 
yaprak çoğaltırken çok karanlık olmayan loş serin bi yerde bekleteceksin aspirini t0z hale getirip 5te birini dibindeki suya atacaksın konuş onunla her gün


  • saz@n  (05.11.11 16:22:44) 
barış çiçeği çok severim. ya da sardunya

www.google.com.tr


www.google.com.tr
  • kakao  (05.11.11 17:10:27 ~ 17:11:55) 
@kakao, sardunyayı çok seviyorum ama oda içinde pek rahat olacağımı sanmıyorum onunla, terasta var bi saksı yine de :)barış çiçeğine de bakayım :) sağol.


  • dasher  (05.11.11 18:00:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.