[]

yurt dışından sıfır km motorsiklet getirmek, ama nasıl?

sevgili duyuru sakinleri, google amca sorularıma tam yanıt veremediği ve hallice birbiriyle çakışan bilgiler kafamı karıştırdığı için sizlere sorayım istiyorum.

rusya'dan sıfır km bir motorsiklet almak istesek izleyeceğimiz yol ne olmalıdır.

gümrük vergi vb işlemleri ve ücretle ne kadar tutarki

motor hacmi : 749 cc

 
Yurt dışında en az 185 gün kalmış Türk vatandaşları, kesin dönüş yapmak kaydıyla oradan satın aldıkları araçları getirtebilir. Gümrük Vergisi'nden muaf tutululup sadece ÖTV, KDV ve pul parası öderler. Bu ücretler de distrübitörün araca burada yapacağı bilirkişi fiyatlandırmasına göre hesaplanır, yani bulunduğu ülkedeki ruhsatı ve sigortası istenir. "Şahsen oradan satın alıp getirtmek istiyorum, yurt dışında o kadar süre bulunmadım" derseniz, söz konusu ücretlere Taşıt Alım Vergisi ve Gümrük Vergisi de eklenecektir ve en az aracın ederinin yarısı kadar tutan hayli yüklü bir rakam olacaktır.


  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (04.11.11 20:11:22) 
aracın ederi 10.000$ , eğer 185 gün orada yaşamayıp sadece alıp dönersem bilirkişi bu fatura tutarını mı baz alacaktır sizce


  • kuduz balik  (04.11.11 20:16:28) 
Bilirkişi, söz konusu aracın varsa Türkiye'deki distrübitörünün vereceği fiyatı baz alır. Yoksa, Rusya'daki imalâtçıdan aracın galeri çıkışı anahtar teslim fiyatını ister, bu fiyatı baz alarak vergilendirir. Kesin rakam bilgisini elbette onlar size verebilir, ben sizinle (dilim döndüğünce) bildiğim kadarını paylaşıyorum.


  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (04.11.11 20:19:19) 
www.adalet-hukuk.com
orda yasayan turk vatandasi bir tanidik getirirse buna tabi oluyor.

  • artisnot  (04.11.11 20:23:01 ~ 20:23:37) 
anladım teşekkür ederim


  • kuduz balik  (04.11.11 20:29:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.