[]
Epilepsi ve Cerrahi Müdahale Nörolog Arkadaşlar Buraya
Merhaba arkadaşlar. Bende sol Mezial Temporal Skleroz mevcut. Nöbetlerim bundan yıllar önce başladı ve hafif mide bulantısı şeklindeydi. Bilincim açık durumda oluyordu. Nöbet de 5-10 sn sürüyordu. 2009 yılında hafiften bilinç kaymaları başladı. Yine kendimdeydim ama farklı bir boyuta geçiyordum bir kaç saniyeliğine. Doktora gittim, epilepsi teşhisi kondu. Fakat kullandığım ilaçlar pek işe yaramadı. Benim nöbetler ise derinleşmeye başladı. Eskiden mide bulantısı şeklinde olan nöbetlerde artık hafiften bilinç kaybı olmaya başladı. Yine bayılma yok ama bilincim o anda gidiyor. Bu nöbetler de yaklaşık bir 25-30 sn sürüyor. Sonrasında ise gayet sersemlemiş hissediyorum kendimi. Şimdi soruma gelelim. Bir tıp yayınında bendeki epilepsi türünün ilaca en çok direnç gösteren tür olduğu fakat cerrahi müdahaleye en iyi cevabı veren tür olduğu yazıyordu. Doktorum da başarı şansını %70 olarak söylüyor. Bu ameliyatın olası tehlikeleri nelerdir, bana kaça patlar? kısaca aydınlatırsanız beni sevinirim...
yalnızca bir doktora mı gittiniz ? ilaç tedavisi cevap vermedi dediniz ama epilepside ilaç tedavisi uygulama şekil olarak çok önemli, yani ilaçların saatini 1-2 saat oynatsanız bile sizi maalesef etkiliyebilir. bence ameliyat gibi ciddi bir karar almadan önce daha iyi bir teşhis ve tedavi sürecini deneyin. epilepsi pek ala ilaçla da kontrol altına alınabilen bir hastalık.
- elikası (04.11.11 14:44:50)
@elikası 2-3 farklı doktora göründüm. bu süreçte de toplam 5 ilaç kullandım. şu andaki doktorum ilaçların tedavi etmeyeceğini, sadece baskılayacağını, ömür boyu ilaç kullanmak zorunda olduğumu söyledi. çünkü beynimde skleroz var. yani yapısal bir değişiklik. ilaç bunu değiştiremiyor, tedavi edemiyor. ameliyatla tedavide şansımın %70 olduğunu söyledi ve şahsen gözümü korkutan nöbetlerin niteliğinin değişmesi. derinleşiyor nöbetler.
- bilmemkacincinick (04.11.11 14:51:54)
öncelikle doktor değilim. sadece yaşadığımız deneyimleri paylaşmak istedim. ablam 18 yıllık epilepsi hsatası. ve ilk 3 yılı teşhis koyulamamıştı. nöbetleri dudak çevresinde titreme şeklindeydi. sakinleştirici verilip 3 yıl oyalandık özel bir hastanede. daha sonra büyük bir nöbet geçirince bir üniversite hastanesine nakledildi. ve orada teşhis koyuldu. bu süre içinde 3-5 yıl gibi aralıklar ilaçları ve miktarları değişti. hatta kilo alıp vermesine bağlı olarak da miktarları değişti. evet bu hastalık ilaçla kontrol altına alınıyor. ama hastaya düşen görevler de var. eminim doktorunuz bahsetmiştir. televizyon, güneşte kalmak, karanlıkta televizyon izlemek vs. gibi şeylerden kaçınmak gerekiyor. düzenli bir hayat gerekiyor. uykusuzluktan uzak durmak lazım. ablamın en uzun nöbetsiz dönemi 5 yıl oldu. bunla yaşamayı öğrendi, öğrendik. o da çok araştırıp ameliyat olup kurdulmak istemişti. hiçbir doktoru önermedi. ağır nöbet geçiren hastalara önerdiklerini söylediler. siz de bir kaç doktora özellikle de araştırma hastanelerine gidin. fikir alın. çok geçmiş olsun
- eli eli lema sevaktani (04.11.11 14:54:54)
uykusuzluk tetikliyor nöbetlerimi bu gerçek. alkol çok nadir tüketiyorum. fakat bir gerçek var ki eskiden ortalama 7 saat uyku yeterken bana, şimdi 9 saat anca yetiyor. eh malum iş hayatı, gençlik zorlanıyorum bu sefer. iki ucu boklu değnek. yaşam standartlarımı yukarı çekmem gerekiyor fakat hastalığın kendisi de bunu aşağı çekiyor. ben teşhis konulduğu zaman "içerim hapları, ilaçları nolcak yaa" filan diyordum ama inanın arkadaşlar bir noktadan sonra bunaltıyor bunlar sizi. zaman zaman sorumsuzca davrandığım oluyor. bunu kabul ediyorum ama inanın kolay değil. yani zıpçıktı, hareketli bir tip değilimdir. öyle gecelere akan, şişenin dibini gören filan.. ben bile bunaldıysam varın siz düşünün gerisini:)
- bilmemkacincinick (04.11.11 15:15:26)
1