[]

Giyim ve Türk Gümrüğü

Amerika'da cehennem gibi arkada$larim var. lise arkada$larimin buyuk cogunlugu orada $imdi. Bunlar bana bi$eyler gonderip internette satmayi planliyorlar. kar ortak olacak.
oturduk du$unduk ve elektronik i$inin gumrukte yuksek olasilikla takilacagina karar verdik. o yuzden gumrukte takilma ihtimalinin az oldugu $eyleri gonderip satalim diyoruz.

misal, bana paket icinde 3 tane t-shirt gonderseler bu gumrukte takilir mi? ya da 1 tane pantolon? ya da 1 tane saat? 1 tane gozluk. tum bunlar hediye diye gonderilecek. ve pakette sadece 1 cins urun ve cok az sayida olacak. dedigim gibi pakette sadece 1 tane saat olacak mesela.

bu tip urunlerin gumrukte takilma $ansi var midir? yoksa cok uzerinde durulmuyor mu?
sonucta 10 taneden 1-2 tanesinin gumruge takilmi$ olmasi bizim karimizi cok etkilemeyecektir.

 
her pakette tek cins ürün olur ve mümkün olduğu kadar ayrı ayrı paketlerle gönderilirse pek sorun çıkacağını sanmam. yalnız bir tedbir olarak türkiyede 2-3 farklı adres ve isim kullanmanızda fayda var. ya da güzel güzel ödeyin vergisini vergilendirilmiş kazanç kutsaldır


  • babatema  (29.06.08 11:20:41) 
biraz sans isi sanirim ama gumrukten takilmadan o kadar cok sey gecti ki iki üc tisort, pantalon, saat filan hic sorun olmaz.

olmadi üstüne fiyat olarak kücük birsey yazsinlar 50 birimden kücük olunca sorun cikmiyor sanirim iki kere üstünde "15$ Mp3 Player" yazan paket geldi sorun cikmadan.
  • vehemence  (29.06.08 11:37:09) 
amerikada yaşan türkler vs gibi bir ton grup oluşumu var nette. Girin bu gruplara. Türkiyeye gidecekleri tespit edin, ücret karşılığında ve taşıdığı şeyi görmesi şartıyla bir valiz eşyayı sorunsuz taşırlar bence. Havaalanında da karşılarsınız ya da size kargo ederler türkiyeye inince. her 3 tişörtte bir kargo ödemekten iyidir.


  • neronas  (29.06.08 14:46:12) 
ben gonderdim bisey olmadi. ama su linki incele pe.usps.com arkadaslarin muhtemelen bu yolu kullanacaktir. mesele toplam goderdigin malin bedeli. ufak ufak yollarsan sorun cikacagini sanmiyorum...


  • outshined  (29.06.08 18:09:18 ~ 18:10:05) 
aslinda ucuz olacagini du$unerek posta ile gondermeyi de du$unduk. hani madem bi i$ yapiyoruz maliyeti iyice du$urelim diyoruz.

ha bu arada bazi yanli$ anla$ilmalar olmu$, duzeltelim. oyle dukkan acip orada bu gelenleri satmaya falan niyetlenmedik, yanli$ olmasin. bilemediniz haftada 1 kere yapilacak bi$eydir bu bahsettigim. zaten bizimkiler cali$maktan kalan zamanin hepsini barlarda gecirdiginden, giyim sektorunun lider kurulu$u istesek bile olamayiz:)
  • dengesiz pamuk  (29.06.08 19:38:43 ~ 19:40:28) 
ben tek adres kullaniyorum. yurtdisindan taki geliyor bana gümüs falan. simdiye kadar bir kere takildi. türkiyeye gelis gidis ucak parasini saymiyorum (türkiyede yasamiyorum) 350ytl falan para ödedim. gümrüge takarsan boku yedin acikcasi. ama deklare zarfinda 100 yuro'yu gecmedigi sürece bir sorun cikmaz. killanip paketi acsalar bile icinden 3 tane tisört bir pantolon bunlar para etmez. kendine aldigini zannederler. benim paketten 50 60 tane yüzük cikinca tabi mahvettiler beni.
neyse, bizim eve dedigim gibi her gün bir seyler geliyor ama 100 yuroyu gecmedigi icin karismiyorlar. yalniz 100 yuroyu gecmiyor diye icine laptop falan da koyma ya da 10 tane tisört koyma. kücük paketler olsun kimsenin umrunda olmaz. deklare ücretine de bir seyler yazsinlar.
ha ayrica gümrüge takildigim icin gerekenleri biliyorum. türkce isimden ve gecerli bir adresten senin ismine ve adresine gelirse, üstüne de hediyedir bu yazilirsa imkani yok takmazlar. taksalar bile ancak yüzde 10'unu alirlar. o yüzde 10'unu da ürünün ne olduguna göre hesapliyorlar. elektronik takarsan isin zor. benim de cok para ödemem gelenlerin gümüs olmasindan dolayiydi.
öyle haftada bir 3 tisörtle falan hic endiselenmene bile gerek yok. tekrar yaziyorum, sana gönderilen pakette gecerli bir türk ismi ve adresi olsun. firma ismi yazarsa takilma ihtimali var.
  • morkukuletaliprenses  (30.06.08 02:32:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.