[]

Ölünce gömülmek mi, kadavra olmak mı?

Sevgili sümerliler,

Ölümsüzlük bildigim kadarıyla henüz bulunmadı dolayısıyla bir zaman geldikten sonra "haydi eyvallah" diyerek gideceğiz bu noktada bir sıkıntı yok,

Şahsım öldükten sonra kullanmaları şartıyla " doku ve organlarımın tamamını diğer hastaların tedavisi için bağışlandım " henüz ölmek icin cok vaktim var diye umuyorum lakin son zamanlarda aklıma takılan bir husus var, öldükten sonra gömülmek yerine bedenimi tip fakültesine kadavra olarak bağışlamak istesem hatta bunu yapsam acaba nasıl olur.

Geride kalanlar acaba bir mezar olsun isterler mi?

Sevdiğiniz bir akrabanız benzer bir karar verse tepkiniz ne olurdu?

Ps. Hayat güzel ve şimdilik ölmeye niyetim yok. :)

 
Bir tıp fakültesi öğrencisi olarak bağışınızdan dolayı sevinirim fakat bir yakınınız olsaydım kesinlikle hoş karşılamazdım.


  • forzabjk  (02.11.11 20:19:41) 
çevrendiklere sorsan muhakkak sana ait bir mezar olmasını isteyecek ve bekleyeceklerdir. zaten o yüzden kadavralar sahipsiz cenazelerden oluyor.


  • devilred  (02.11.11 20:20:22) 
Soruya ek soru olsun o zaman, mezar neden bu kadar önemli ?


  • kuduz balik  (02.11.11 20:36:12) 
Ek soruna cevap, İslamlık öncesi Türk'ün yaşam şekli, inanç ve inanışı yüzünden. Bizde türbe geleneği vardır. Bu da atalar kültü ile ilgili. Kısaca ölen büyüğün, değerlidir, kutsanmaya layıktır. O'nun ruhu yol göstermeye devam eder. Büyüklüğüne sığınılanın mezarı da görkemli yapılır vs.

Edit: İmla.
  • buf-e kür  (02.11.11 20:43:46 ~ 20:45:12) 
www.eksiduyuru.com
www.eksiduyuru.com
ben yaptım. tavsiye ederim.
  • ben smyrna  (02.11.11 20:44:15) 
geride kalanların psikolojik tedavisi için önemli olsa gerek ama henüz bir yakınımı kaybetmedim bilmiyorum tabii. ne desem yalan.


  • gis  (02.11.11 20:44:17) 
ben yakınım olsa da hoş karşılardım toprakta çürüyene kadar bi faydası dokunsun vücudunun öldükten sonra senin değil o artık zaten. mezarın olur zaten ama içinde kemik+toprak yerine sadece toprak olur. pek bi fark olmuyo yani.


  • cagdassalur  (02.11.11 20:59:27) 
@ben smyrna, @inner child teşekkür ederim.

@karmarulez, aynı sekilde dusunuyoruz
  • kuduz balik  (02.11.11 21:08:38) 
ikiside ürkütücü ama ben gömülmeyi tercih ederdim...kadavra olmak parçalanmak incelenmek ruhumu incitir galiba :)


  • HNDS  (02.11.11 21:13:21) 
ıyı de bu mezara engel degil ki, yaptırın bı mezar ?


  • bryan fury  (02.11.11 21:14:58) 
ikinci soruna kendi açımdan cevap verecek olursam şöyle söyleyebilirim:
insan her zaman gözüyle gördüğü şeylere çabuk inanır ve kabul eder.bir mezar olduğunda da kişinin ölmüş olduğuna ve bunu kabullenmesi gerektiğine de kendini daha rahat ikna ederek bunu içselleştirir.yada en azından kişinin bu dünyada bir izinin olmasını ve istediği zaman oraya giderek o kişiyi yadetmek istemesine bağlayabiliriz bunu.

  • isiklardan donmeyen adam  (02.11.11 21:27:18) 
ben de gayet bağışladım bünyemi. bağış işlemi sırasında çok açık ve net bi şekilde verilen bilgi şu. kadavra olarak benimle işleri bittiğinde aileme beni teslim ediyorlar. onlar da istedikleri gibi gömüyorlar. yani mezar yok durumu falan yok. eğer yakılmak istemiyorsanız.
ayrıca belki de sizin kadavranız üzerinde çalışacak tıp öğrencileri ileride birinin hayatını kurtaracaklar sizin sayenizde. bunun düşüncesi daha şimdiden beni mutlu ediyor.
ha bir de anatomi ana bilim dalı sekreterinin bile gözlerinden sevinç okunabiliyordu. iyi ki de yapmışım. :))
  • kedili madam  (02.11.11 21:34:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.