[]

Türkiye'nin en iyi köyü ve köyleri

hangisi?

Şudur kesin diye birşey yok tabii ki. Yaklaşık 35 bin tane köy var. Bildiklerinize dayanarak soruyorum ve bazı kriterler var. Cevap sonuçta size göre olacak veya araştırmalarla ilgili de olabilir.

Kriterler:
- insanlarının iyi olması
- güvenli olması
- havası, suyu temiz olması
- doğal güzelliklerinin olması
- ikliminin güzel olması
- şehre çok uzak olmaması (belki)
- ulaşımı kolay olması
- denize yakın olması (belki)

başka kriterler de düşünebilirsiniz. sonuçta illa en iyiyi bulmak değil de, fikirlenrinizi söylemeniz de önemli. böyle köylerin bulunduğu yerler ve bölgelerden de bahsedebilirsiniz.

 
bir tanıdığım, dünyanın en iyi yeri karadeniz bölgesidir, diyordu. oranın da en iyisi uzungölmüş. ben hiç gitmedim oralara, da resimlerde güzel görünüyor.


  • hollowlife  (31.10.11 23:18:28) 
en iyisi kadıköy sanırım


  • obez kirpi george  (31.10.11 23:19:21) 
bizim köy lan bu, biraz reklam yapayım :)
insanlar süper cana yakındır, acayip güvenlidir, havası suyu on numaradır, suyu için köye gelenler, havası sayesinde ağaçlarda yaşayanlar var inanır mısın, yemyeşil, deniz görüyor, ilçeye 7, ile 15 km, ulaşım rahat, her türlü meyve sebze var, altınçileğinden kivisinden kirazından (kirazı meşhur) cevizine kestanesine ıhlamurundan kekiğini kadar... atatürk'ün gelip gittiği, çınar ağaçlarının altında takıldığı bir köy,
(bkz: gacık köyü)
  • rodeocu  (31.10.11 23:19:36) 
eski foça olabilir bu dediğiniz yer.


  • 9kuyruklukedi  (31.10.11 23:22:09) 
@tamamtamambuldum

doğu karadeniz tarafları diyerek cevap vermişsin sonuçta. gitmek isteyen gider zaten. deşifre etmek, facebook falan gereksiz olmuş, yazmaya gerek yoktu öyle şeyleri.. güzel bir soru sorduk işte..
  • ermanen  (31.10.11 23:42:43) 
@rodeocu kara kirazını çok severim gacığın:)
Fazla uzağa gitmene gerek yok Marmara'da bile onlarca var.
Not:çınarcıklıyım
  • bozbaykus  (31.10.11 23:47:29) 
ben de doğu karadenizliyim. ulaşım dışında köyler aynı tarif ettiğin gibidir oralarda. rize'de çayeli,hemşin taraflarını bir gez mesela.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (31.10.11 23:51:48) 
bir baba tarafından İnebolu'lu olarak kesinlikle Karadeniz diyorum.


  • darknum  (01.11.11 00:29:40) 
karadeniz dışında herhangi bir köy olabilir bence. karadeniz'in bencil, çıkarcı ve kavgaya her an hazır insanı(alınmaca yok, doğruya doğru) olduktan sonra, karadeniz ilk maddeden direk eleniyor maalesef. bir arkadaş da deşifre falan demiş, komik olmuş. istanbul'un çoğu ilçesini karadeniz'in tamamına milyon kere tercih ederim.


  • only alcoholica  (01.11.11 00:30:48 ~ 00:31:42) 
kayaköy diyeceğim, denize yakın değilse de, kalıntılarıyla, likya esintileriyle, insanlarının yarısının akrabam olmasıyla pek sevdiğim köydür, fethiye'ye yolu düşen gitsin, mahrum kalmasın derim.


  • minikturuncueceajandasi  (01.11.11 00:56:53) 
(bkz: vakıflıköy)


  • barkopasa  (01.11.11 01:18:22) 
kayaköy.. bir hafta kaldım, insanlar evlerini kiraya da veriyor..
kahvaltıları, gözlemeleri hala aklımda...

  • omonia  (01.11.11 10:37:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.