[]

ekolayzır ayarı?

winamp olsun mp olsun müzik dinlerken kullandığınız (kendi düzeniniz) en iyi ses böyle çıkar dediğiniz bir ayar var mıdır.mesela ben soft rock kullanıyorum genelde hazır olanlarda.yok ise kafama göre ayarlıyorum.nedir en iyi ayarı bunun?




 
soldaki 2-3 taneyi biraz yukarı kaldırınca da daha güzel bir ses alınıyor gibi. en azından ben öyle kullanıyorum


  • baldur  (25.06.08 21:30:05) 
bass ve tizleri net duymak istiyorsaniz en sag ve en soldaki cubuklari derece olarak biraz daha yukarida tutmalisiniz. fazla yukseltirseniz seste catlamalar soz konusu olabilir tabi. eger ses cikisiniz benimki gibi koca 2 kolona bagliysa bass ayarini komsunun duyacagi ses duzeyinde yapmayin. her bass vurusunda o da ayni siddette hissedecektir.


  • n tee  (25.06.08 21:44:48) 
iyi bir ses sisteminiz varsa eq ayarı yapmanıza gerek yoktur, en iyi sesi flat konumda alabilirsiniz.. yok ben çıstak çıstak duymak isterim dersen bass freq ile tiz frekansları aç açabildiğin yere kadar :)


  • alembic  (25.06.08 22:19:02 ~ 22:21:38) 
presetlerden laptop speakers & headphones seçeneğini kullanıyorum ben hep.laptopta müzik setinde stüdyo monitöründe ve kulaklıkta eğer eksik gördüğüm bir şey varsa.başka bir equalizer ile tamamlıyorum

ayrıca abi şahsi tecrübem ile söylemek istediğim şu var. en boqtan equ olayıda olsa.insan nasıl alışırsa öyle gidiyo. winampın ilk bu olayını keşfettiğim 96 97 senesinden beri laptop speakers headphones e takıldım kaldım :)
  • omer460  (25.06.08 22:19:16 ~ 22:21:08) 
Eq ayarı diye br şey yoktur. Yani vardır tabi de dinlediğin şeye göre, senin zevkine göre, kulağının yorgunluğuna göre, hoperlorünün kalitesine göre farklılık gösterir. Harif bas ağırlıklı mixlemiştir sen beğenmez kısasın, tizler az gelir açarsın falan filan. Eq denen şey bir filitre olarak düşünülebilir. Bazı aletlerde müzik tarzına göre bir takın presetler de var tabi ama bi sürü adam şarkı mixliyor herkes değişik değişik yapıyor en iyisi senin ayarlarla oynaya oynaya hoşuna giden tonu yakalaman.


  • thefin  (25.06.08 22:45:46) 
Elektronik müzik dinlerken winamp'tan "tekno" seçilirse rezalet bir ses elde ediliyor. Ben winamp yerine creative ses kartının mikserinden "tekno" yu seçiyorum oldukça başarılı. Yalnız bass'lar yüzünden komşudan şikayet gelebiliyor. Winampın eq ayarlarını aktif etmiyorum.


  • kimlanbu  (25.06.08 22:46:08) 
ben de yıllardır fotoğraftakine benzeyen "martı" adını verdiğim düzende kullanmaktayım. Elbet kanatların duruşunda kişiye göre hafif farklar olur ama genel konum bu şekildedir.
hatta buyur:
img199.imagevenue.com
  • late viper  (26.06.08 01:13:08 ~ 01:17:47) 
o zaman bende ses kartının ayarlarını kurclamaya çalışayım.teşekkürler cevaplar için.


  • aysiku  (26.06.08 01:19:47) 
rock preset iyidir.


  • deckard  (26.06.08 02:34:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.