[]

Sizce Nerelerde Çalışmalı, Ne yapmalı? ( Yeni Mezunun Bocalamaları.. )

selamlar ahali.. siyaset bilimi kamu yönetimi mezunuyum, mezun olalı kaç ay oldu aylaklık ediyorum hala. bugün de bi işe başlayacaktım, öğrencilik günlerinde yapılan çıtır çerez işlerden, yediremedim kendime işten ayrıldım. yurtdışı planlarım vardı, boka sardı gidemiyorum.

askerliği tecil ettirmiştim 2013e kadar. şimdi ya askere gidicem, ya da alese hazırlanıcam. kararsız kaldım. askere gitmeden iyi bi işe girmek te mümkün değil.

1- siz olsanız ne yapardınız? askerlik mi, yüksek lisans mı? asıl hedefim kpss ama bu sene hazırlanamıycam..

2- sizce bu durumdaki biri ne tür işlerde çalışabilir? nerelere başvurmalı?

 
1) kpss den başka şansın yok gibi. otur çlış kpss güzel bir puan al. kıytırık işler için 1 seneni daha boşa verme zira bütün kurumlar kpss puanı istiyor. işe girdikten sonra giderim senin yerinde olsam askere. yüksk lisans, eğer akademik hayalin yoksa zaman kaybı olur kamu mezunuysan

2) başvuru süreleri geçti gerçi ama şu 1 ay içinde bile senin girebileceğin 3 sınav vardı. kpss puanın yeterliyse o sınavları takip et. yoksa otur ciddi şekilde çalış. konular zor.
  • murty  (28.10.11 22:06:07) 
yeni mezunlara hadi gel sana 3000 verelim demezler.ya da kırmızı halı sermezler.senin kendini buna değer olduğunu göstermen lazım.biraz acı çekeceksin.ama bir sene çalışmadan askere gitme.tecrübe olur gelince etrafa saldırmazsın ne yapacağını bilirsin,ne yapmayacağını bilirsin.sana ne lazım olduğunu ve tekrar iş dünyasına atılmadan önce son rütuşları yaparsın daha güzel olur.
son rütuşlar:ingilizce,ms office,belki almanca italyanca falan,birkaç sertifika(yönetim sistemleri,kalite uzmanlığı gibi sertifikalar ya da başka şeyler de olabilir.)

yüksek lisans olayı değişik bi olgu eskiden bankacı olmak için lise mezunu olmak yeterliydi sonra üniversiteye çıktı sonra adam gibi okullara çıktı.sütçü imam işletme mezunu öyle hadi işletmeciyim bankacı olayım diyemiyor,en azından bi istanbul ingilizce işletmeyi yapıştırman gerekiyor.fazla değil yakındır yüksek lisans yapmış eleman arayışı standart halini alacak.

iş ilanlarının yayınlandığı bi sitede artık tecrübe değil firmaların yeteneğe önem verdiğine yönelik bir yazı vardı.işe alacak kişilerin seni kabul etmeleri için heyecanlandırman neler yapabileceklerin konusunda merak ettirmen bekleniyor.özel sektör=yaratıcılık,yenilikçilik.rutini tekrarlayım her ayın x inde maaşım yatsın evlenip çoluk çocuk olaylarına gireyim diyosan sen şimdiden başla kpss olaylarına.ama özel sektör artık fark yaratan elemanlar arıyor.
  • error522  (28.10.11 22:11:10) 
@murty,

a grubu kadrolara hazırlanmayı düşünüyorum, bunun için de ingilizce olayını tamamen halletmem lazım. dil için yurtdışına falan gideyim diyordum, o da olmadı.. bu sene için, bu saatten sonra kpss'ye hazırlanmak zor olmaz mı? sonuçta kurslar falan başlıyalı oldu epey, geriden başlamış olucam. onun için seneye başlıyayım diye düşünmüştüm.

pek akademik hedefim yok, uluslararası ilişkilerde yüksek lisans yapıp dışilişkilerle ilgili kadrolara kasmayı düşünüyordum. ama memurken yüksek lisans yapmak ta daha avantajlı olur sanki.. bi de memur kadrolarında askerlikle ilgili herhangi bi engel çıkıyor mu? şu kadroya askerliğini yapmış olanlar başvursun gibi bi ibare olmaz sanırım..

@error522,
hiç iş olayına girmeyeyim o zaman bu sene, bu şartlar altında ortalama bi işe girmem zor. zaten asıl hedefim de kamu idi. işe girmemdeki tek düşüncem elime biraz para geçsin olayıydı.


uluslararası ilişkiler bölümünde yüksek lisans yapmış olmak ( hatta belki yüksek lisans sırasında erasmus ta yaparım ), arada dili falan geliştirmek kpss sınavlarında ve mülakatlarında bi avantaj sağlamaz mı peki?
  • toshiro  (28.10.11 22:23:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.