[]

aşık olmak ve bunu ona söylemek...

üniversite içerisinde toplu taşıma aracında gördüm kendisini ilk kez, şimdi size saçma gelebilir ama aşık oldum evet. öyle şıpsevdi bir insan filan da değilim, hatta neredeyse düzgün bir ilişkim de olmadı şimdiye kadar, ama öyle oldu işte. takip ettim kendisini ve girdiği dersten hangi bölüm kaçıncı sınıf olduğunu öğrendim sadece.

sonra bir sonraki gün kendisini düşünürken tekrar gördüm evet yine toplu taşıma aracında, nedense bu sefer kendisi de uzunca bir süre göz teması kurdu, ama göz teması kurmasının amacını bilemiyorum tabii ki, yani "dünde mi görmüştüm lan ben bu çocuğu diyerek" öyle uzunca bir bakmış da olabilir başka bir sebeple de.
ismini bile bilmiyorum, farklı fakültelerde olduğumuzdan ortak arkadaş filan hiçbir şey yok.

normal sınıftan arkadaşım filan olsa muhabbete girerim, bir şekilde kendisinden hoşlandığımı belli ederim ama durum çok farklı şimdi. kız beni iki kez gördü, bense zaten sürekli onu izliyorum.

şimdi ben ne yapayım akıl verin? evet acemiyim de, henüz erkek arkadaşı olup olmadığını da bilmiyorum, ayrıca feci bir reddedilme değil de terslenme korkusu var bende.

özellikle kızların bu konudaki fikirlerini merak ediyorum, sadece iki kere gördüğünüz birisi karşısınıza çıkıp "ben sana aşık oldum" dese ne tepki verirsiniz?

 
Oha derim.

Not: erkeğim
  • eter  (26.10.11 17:29:17) 
kesinlikle işin başında seni seviyorum veya sana aşığım tarzında şeyler söyleme. benim tavsiyem kız hangi fakültedeyse al yanına bir arkadaşını git o fakültenin kafeteryasına bir kahve için muhabbet edin, o sırada da kızı kes tabiki. kızın kafeteryaya gidiş saatlerini falan da kendin araştırman lazım.

buna cesaretin yoksa sınıf listesinden falan ismini bulup facebooktan eklemeyi deneyebilirsin.
  • dert vader  (26.10.11 17:30:08) 
2 kere gördüğüm biri bana sana aşık oldum derse "bi s.ktir git" derim, tersini diyecek kız da tanımıyorum. Bence önce bir şekilde arkadaşı olmalısın. Görmeyle aşık olunmaz zaten, belki tanısan hiç sevmeyeceksin kızı... Dediğim gibi arkadaşı ol önce ama friend zone da sıkışıp kalmamaya da dikkat et, girdin mi çıkamazsın o vaziyetten...


  • hoporlor  (26.10.11 17:33:21 ~ 17:36:33) 
anladığım kadarıyla kızla ciddi bişeyler yaşamak istiyorsun.az daha bekle derim.o bakışmaları daha sık ve uzun tut.bakışma diyorum bak.içine düşerek de bakıp rahatsız etme:)
ondan olumlu bir yaklaşımı sezmeden sen de uzakta kal.(reddedilme korkum var dedin diye)

ben sana aşığım biraz ciddiyetsiz kaçıyor sanki.neyimi biliyon da aşık oluyon dış görünüşe mi filan derdim herhalde içimden.

arkadaşça takılmaya bak once.ayrıca kızı kesmekle bi yere varamazsın.olumlu bi sinyal aldıktan sonra harekete geçmen lazım.yanına oturursun otobuste, ya da madem takip etmeyi seviyorsun kızın bulundugu sosyal ortamlara akabilirsin vs.

off yazarken bile yoruldum.sen daha bu aşamalardan geçecen ..ohooo

o da sana bakıyorsa ben senle tanışmak istiyorum de:) cok uzun işler yukarıdakiler.
  • manifeste  (26.10.11 17:36:32) 
@dert vader, @manifeste
sorunun "ben sana aşık oldum" kısmı tamamen nabız yoklama amaçlıydı, zaten direkt bunu söyleyebilecek cesaretim olsa gider söylerdim, iyi ki de yokmuş, ters tepki alabilirmişim.

@hoporlor
belki kavramları yanlış kullanıyor olabilirim, elbette belki de kendisini tanıdıkça sevmeyeceğim ama ben şu anki durumu açıklamak için "aşık oldum" dedim, belki "hoşlandım" daha bir uygun kelime olabilir.

neyse benim zaten asıl sorunum, arkadaşlığı nasıl kuracağım.
  • idm  (26.10.11 17:52:25) 
siradaki adim tekrar gozgoze gelmeniz halinde ona tebessum etmen. o da tebessum ederse sakin yanina gitme, tanisma. o ilerleyen gunlerde yapilacak hareket.


  • groovettin  (26.10.11 17:56:05 ~ 17:56:40) 
konuya direk girmemen lazım, aşk olayına direk girersen kız kendini araçtan atar, koşarak kaçar. yani düşünsenize hiç tanımadığınız, görmediğiniz ( ya da işte 2 kere gördüğünüz ) bi kız gelse ben sana aşık oldum dese afallayıp tırsmaz mısınız? erkekler bile böyle hissedebiliyorsa bi kızın böyle düşünmesi çok normal.

bi de ilk dakikadan sana aşık oldum demekle bütün ipleri kızın eline vermiş olursunuz, kız vicdansızsa sürünürsünüz. kız hangi fakültede onu bi öğrenin önce. sonra kantinde falan bi bahaneyle muhabet açın. öğrenci kulüplerine üye ise siz de üye olun. ortak arkadaş falan da illaki vardır, arkadaşlarınıza iyice sorun tanıştırırlar sizi.

bi de bütün kız arkadaşlarıyla toplu taşıma araçlarında tanışıp çıkan bi arkadaşım var. olunca oluyor yani..
  • toshiro  (26.10.11 18:00:49) 
hiç bişiler olabileceğini sanma olmuyor, tecrübeyle sabittir. unut gitsin..


  • marcusfenix  (26.10.11 18:01:15) 
@marcusfenix karşıma çıkan birçok şansı hep geri çevirdim, bu sefer öyle olmayacak, kararlıyım. olur veya olmaz ben şansımı deneyeceğim.

@toshiro

fakültesini bölümü, ders saatlerini filan biliyorum öyle bir sorun yok ama işte ortak arkadaş gerçekten yok, çünkü çok ayrı fakültelerdeyiz ve ben öyle çok sosyal her fakültede arkadaşı olan birisi değilim.
  • idm  (26.10.11 18:11:57) 
ben sana aşık oldum dersen kimse inanmaz.
abim 2 kız arkadaşıyla vapurda tanışmış. bakışmışlar sonra da gidip tanışmış. yani diyorum ki kız sana uzun uzun bakıyorsa konusmanı bekliyordur, git tanış. merhaba ben bilmem kim diyip konusucan işte :)
şu erkeklerin ilişki konusunda "ben ne yapacağım" demesine çok üzülüyorum. siz bilmeyeceksiniz de kim bilecek?
ha ama terslenebilirsin de ama ne olacak ki dünyanın sonu değil.
mesela bi arkadasım bi dükkandaki elemandan hoslanmıstı ama utangaclıktan konusamamıstı ben de gidip 2 laf cevirdim cocukla sonra bu salak gelip bi gün bana "mrb tanısalım mı" demişti ben de ne munasebet diyip gitmiştim:P böyle de olabilir yani ama siz bakışmışsınız bence konuşur.
  • neira  (26.10.11 18:20:22 ~ 18:21:12) 
@neira

haklısın ama kızlar da bu konuda hiç yardımcı olmuyorlar bence. her şey erkeklerden bekleniyor.
  • idm  (26.10.11 18:24:37 ~ 18:24:58) 
kız i.i.b.f dedir kesin :)


  • yazbitmesinsipidikterlikdolabagirmesin  (26.10.11 18:32:26) 
cık, değil.


  • idm  (26.10.11 18:36:05) 
git yanına gülümseyerek bi espri falan yap veya direk gülümseyerek "merhaba ben idm" de veya sadece yanından geçerken merhaba diyip geç bir süre böyle gidince seni merak edecektir nereden tanıyorum falan diye, zaten 5. 6. da filan naber nasılsın filan diye muhabbet açılır muhtemelen.


  • r_u_h  (26.10.11 19:45:37) 
Gidip konuşacaksın mecburen :) Ama denildiği gibi sakın "ilan-ı aşk" modunda yaklaşma!

"Tamam onu anladık da ne söyliyeyim?" Bilemiyorum, zor durum... Ama konuşmanın teması "kahve içmeye davet etmek" olsa sanırım çok kötü bir seçenek olmaz. Eğer elinde senin bilebileceğin bir kitap varsa söze onu sorarak girebilirsin. "Pardon bilmem neyin yeri neresi acaba?" diye bir şeyler sorarak girip devam ettirebilirsin.

Zor ama denemeye değer, go for it!
  • there is nothing left for me  (26.10.11 19:48:59) 
@r_u_h

yakınlaşmak için mantıklı geldi, aklımda kaslın bu.

@there is nothing left for me

bu da iyi bir yöntem ama okuduğumuz ortak kitap filan çıkar mı bilmem, çıkmazsa da ben neler okuduğunu da takip ederim zaten. teşekkürler öneriniz için.

anladığım kadarıyla herkes yavaş yavaş yakınlaşmamı öneriyor.
  • idm  (26.10.11 22:41:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.