[]

elektrikler gitti ve bilgisayar pert!

arkadaslar, forum sitelerinde benzer durumlari okudum ama turlu turlu cevaplar var ve hepsi faydasiz, bir tanesinde de sorun halledilipte sonlanmamis.

cuma gunu elektrikler gitti, daha sonra bilgisayari actigimda windows aciliyor ekranindan sonra mavi hata ekrani gelip, daha ne yazdigini goremeden bilgisayar reset atiyordu. guvenli kipte ac ekrani geliyor fakat hicbiriyle acilmiyor, ayni yerde restart atiyordu. sonra bios pilini cikarip taktik, bu sefer hic acilmaz oldu. pc ye eletrik geliyor, anakartin isigi yaniyor, fanlar donuyor fakat monitore goruntu gelmiyordu. bi servise goturduk, ekran kartini cikardi takti, bilgisayar acildi, ama sadece o eski probleme geri donmustuk. windows yazisindan sonra restart yapiyordu. format attik windows yukledik. bu sefer de windows aciliyor yazisindan sonra neredeyse 2 dakika siyah bir ekrani bekliyoruz, acildiginda o kadar yavas ki, yavas kelimesi bile hizli kalir. mouse hareket etmiyor yavasliktan, saga cekiyorsun 1 dakika sonra geliyor, baslangic menusunu klavyeden acmak icin 40 saniye elini o tusta bekletmen gerekiyor. donuk donuk ve inanilmaz yavas. sebebi ne olabilir. bilgisayarin icindeki parcalar ve powersupply denen dalga ucu ucuna gidiyordu. acaba onunla bi ilgisi olabilir mi? ya da bios mu goctu komple. siz ne diyorsunuz bu duruma?


 
benzer durumlarda 2 kez powersupply'ım şeyoldu benim. bozuldu mu denır patladı mı neyse artık. değiştirtin onu, 20-30 lira bişey. en azından sorunun onda olup olmadıgını anlamak ıcın arkadaşınzınkını takıp deneyin bi.


  • hjarteblod  (23.10.11 22:51:03) 
bir de herhangi bir parca yanmis olsa hic acilmamasi gerekmez mi? oyle birsey olur mu bilmiyorum ama powersupply hasar gorup pc deki butun parcalarin gucunu minimuma indirmis olabilir mi? hesap makinesine windows yuklenmis gibi yavas.


  • popara  (23.10.11 22:54:21 ~ 22:56:24) 
Anakart arızası olması muhtemel , kondanstörlere bak..anakart üzerindenki...Şişmiş olan varmı..Aşırı yükten bozuluyor...Elektriğin dalgalanması sırasında bazen anlık olarak 260-270 volltlara çıkabiliyor gerilim.....


  • ataman  (23.10.11 22:56:26) 
bence harddiskte bir sorun var. çekdisk yap, sorunu çözebilir. ondan değilse, başka bir parça zarar görmüş olabilir, tek tek kontrol etmek lazım.


  • hollowlife  (23.10.11 22:57:37) 
Aynı problemle karşılaşmış biri olarak; kasayı açınca garanti dışı kalması gibi bir durum olmayacaksa ramleri,ekran kartını vs. çıkarıp tekrar takın, bu şekilde deneyin olmaz ise büyük ihtimalle format çözüm olur.


  • Abraxass  (23.10.11 23:19:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.