[]

Ford Fiesta 1.4 Duratec- 20000 bakımı var mı?

Arkadaşlar 2008 model bu araba servise kaç km de götürülür bilen var mı? 15000 de gidip gitmediğinden emin değilim 20000 de gitmesi gerekir mi.15000 de Yağ filtresi,motor yağı,Hava filtresi,polen filtresi değişiyormuş sadece 15000 bakımı yapılıp yapılmadığından emin değilim nasıl emin olurum.

Yukarıda saydığım 15000 bakım kapsamı dahilindeki işlemler
Bostancı sanayide halledilemez mi?

Haftaya 2000 civarı km yapıcam, şu an 19700 de gitmezse araba biter mi nedir?

Bir de anadolu yakasında Ford servisi tavsiye eder misiniz
mesela Doğan oto koşuyolu iyi midir? Randevu almaya gerek var mı?

Kaça patlar bakım, kaç gün sürer.

 
servise gidin. eğer 15000'de bakım yapılmışsa servis anlar onu zaten. yani çakal bir servis değilse bujiye bakar, iyiyse geri takar. hava filtreisne bakari temizse geri takar. ama çakal servisste tertemiz bujiyi atıp yenisini takar. güvenilir bir yerse şöyle bir gözden geçirttirmekte fayda var.


  • kibritsuyu  (18.06.08 12:14:45) 
20000 bakımları ıcın servisi tercih edin yarın garanti kapsamı size sorun yaratmassın tarzı dusuncelerım var :))


  • dodocan  (18.06.08 12:30:32) 
daha once yetkili serviste bakim gormu$se mutlaka kaydi vardir. ana servisi falan vardir, oralardan belki ogrenilebilir.

20,000 km onerilendir fakat illa 20,000 km oldugu an bakima goturmeniz de $art degil, gider o daha 300-500 km.
  • dengesiz pamuk  (18.06.08 12:33:48) 
daha önce 15000 bakımı yapıldıysa zaten bilgisayara bile kaydı yapılmıştır, kilometre saatinde yazar bakıma kaç kilometre kaldığı.

eğer yapilmamişsa falan zaten yağı direk değiştir, yağ çubuğundan miktar kontrolü yapabilirsin ama 20000 km olduysa o zaten yağ özelliğini yitirmiştir.. en temizi bi servise götürsün yağ filtresi, yağ, hava filtresi, polen filtresi falan değiştir, bi debriyaj baskı balataları kontrol ettir, iş açmasın yolda başına.
  • os  (18.06.08 12:54:35) 
hava filtresini sök, simsiyah olmuşsa 15.000 bakımı yapılmamıştır. biraz kirliyse al eline kıyafetlerinden uzak tutmak suretiyle duvara vur. kir baya bi azalırsa yakın zamanda hava filtresi değişmiş demektir. h.f. değişirken de diğer gerkli bakım yapılmıştır. araç benzinli, bir kaç bin km bakımsız kalması sorun yaratmaz. servis hadisesini hiç sevmem. güzel bir usta bul fordçu, ona götür muhabbet et ustayla ikiniz çşay içip tavla oynarken kalfayla çırak rutin bakımı yapsın. ağır bakımda usta desin abi sen bırak arabayı yarın gel al. işin sonunda usta desin ki abi şunlar şunlar değişti çıkanları burda gel beraber bi tur atalım istersen... servise vereceğinin yarısını verip alacağının iki katını al. ama dediğim gibi iyi bir usta bul ford kullanan arkadaşlarından sor soruştur olmadı forumlara bak. sanayi deyip geçmeyin çok kıymetli efsane adamlar vardır...

sigorta experi bi tanıdık bulabilirsen o sana en iyi ustanın adını adresini kendi selamıyla beraber verir.
  • agk  (19.06.08 02:25:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.