[]

Meyve kabuğu

Bütün meyveler kabuğuyla yenilebilir mi?

Hayvanlar yiyor mesela, meyvenin kabuğunu soyan hayvan var mı hiç? (bunu ciddi sordum)

hindistan cevizi kadar sert olanları hariç tutuyorum tabi :)

 
pek tabiki yenir..
ama acı yahu, yani yenmiyorsa bir mantığı varmış diyorsun tadına


bide kardeşim kiwiyi kabuğuyla yer mesela, öyle seviyormuş
  • demlikposet  (18.06.08 01:59:43) 
kesinlikle yenilir. vitamini kabuğunda bir kere :) bazı insanlar var ki şeftaliyi, elmayı kabuğunu soyarak yiyorlar. şahsen bu kişiler beni derinden yaralıyor.


  • deckard  (18.06.08 02:08:40 ~ 02:09:26) 
Maymunlar muzu soyup da yiyor sizin de bildiğiniz üzere. Başka örnekleri de olabilir fakat soymuyorlarsa ellerini kullanmakta yeterince yetenekli olmamaları bunun sebebidir sanırım. Bir diğer sebep de henüz bıçağı icat etmemiş olmaları olabilir. Hep beraber düşünelim.


  • paranormal  (18.06.08 02:13:38) 
Belgesellerde gördüğüm kadarıyla soymadan yiyorlardı maymunlar ama her türü öyle mi bilmiyorum, eğitilmiş olanlar mı soyuyor acaba.. Meyveyi yıkayan maymunu da gördüm belgeselde, evet akıllı hayvanlar bıçağı da kullanırlar belki...


  • ermanen  (18.06.08 02:33:05) 
sanırım hayvanlar ile insanların tat duyuları farklı oldugu için soyarak yıyoruz..
hadi sıkıyosa ananası kabuguyla yiyin :) o deılde ananas meyve mi sebze mi ?

  • isott  (18.06.08 02:44:52) 
Ananas meyve tabiki


  • ermanen  (18.06.08 02:49:15) 
inek de karpuz kabuklarını yiyebiliyor katır katır mesela. hep canım çeker izlerken. zaten gevis getiren hayvanlarda bu tür şeyleri sindirim bu sayede oluyor.

onun dışında yılan bir yumurtayı yuttugunda kabugunu kusuyor. sindiremedigi şeyi kusarlar kısaca. belli bir süre sonra onu sindirir hale de gelebilirler. doğa bu.
  • nihilanth  (18.06.08 03:09:34 ~ 03:10:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.