[]

Öğrenim Kredisi Hakkında?

kısaca bahsediym durumdan,

bir yılı hazırlık olmak kaydıyla 5 yıllık üniversitemi gecen sene bitirmeliydim ama uzadı 1 sene okul, yaklasık 3 yıl burs son 2 yıl da öğrenim kredisi alıyordum, bu ay yatmadı kredi, kyk'nın sitesinde kredi bitiş tarihi 30/09/2011 olarak görünüyor, bu kredi almaya devam edemeyeceğim anlamına mı geliyor yoksa okulun bitmediğini/uzadıgını belirttiğimiz takdirde alabilir miyiz tekrar?
okulun eğitim süresi boyunca, yani 5 yıllık bir öğrenim kredisi hakkımın olduguna dair bir şeyler duymustum ama

 
öğrenim kredisi okul ne kadar sürerse sürsün 4 yıldır diye biliyorum ben, hazırlık ve diğer uzayan seneler de buna dahil olmak üzere. bu şekildeyse bursu da 2 yıl almış olmalısınız..


  • relief  (10.10.11 19:59:50 ~ 20:01:27) 
Okulunuzu ne kadar uzatırsanız uzatın, altına imza attığınız kağıttaki tarih geçerli. Kredi almaya devam edemeyeceksiniz.
Size bir tane daha kötü haberim var. Maalesef sadece son iki yıl "kredi olarak" aldığınız parayı değil; tüm öğreniminiz boyunca size ödenen parayı (burs olarak ödenen de dahil) faizi ile geri ödemekle yükümlüsünüz.

  • greenish  (10.10.11 20:04:02 ~ 20:21:01) 
süre fark etmez normal mezuniyet tarihinizde keserler. isterseniz 4. sınıfta almaya başlamış olun 1 yıl sonra kesilir yani siz 3 sene uzatsanız da.


  • galadnikov  (10.10.11 20:04:21) 
ben toplamda 5 yıl öğrenim hakkın olup olmadığını bilmiyorum, benim bildiğim ve kyk'nın sitesindeki yazana göre

"Kurumdan daha önce burs yada öğrenim kredisi almış olan öğrenciler öğrenim kredisinden yararlanamaz"
www.kyk.gov.tr


yorumum şöyle ki,

sadece bir seferliğine eğitim dönemin boyunca kredi anlaşması yapıyorsun, daha önce kredi almış ise tekrar bir anlaşma yapamıyorsun, ayrıca uzatma şansın da yok.

bir de eski ama halen geçerliliğini koruyor sanırım, celal pir ile kyk genel müdürü'nün yaptığı bir programda geçen konuşma şöyle,

Volkan Akın (Öğrenci): Ben şu anda öğrenim kredisi almaktayım ve okulum 1 sene uzadı. 1 sene daha krediyi uzatabilme imkanım var mıdır?

Hasan Albayrak: Maalesef yok.

Celal Pir: Yok mu böyle bir şey? Yani okul uzadı diye krediyi uzatma şansı yok mu öğrencilerin?

Hasan Albayrak: Yoktur efendim, yok. Öğrenim süresi kadar kredi alabiliyor. Bunun haricinde herhangi bir şey ama master, doktora öğrencisi olduğu zaman tekrar kredi veriyoruz, burs veya kredi evet.

arsiv.ntvmsnbc.com
  • ocanal  (10.10.11 20:08:16 ~ 20:09:23) 
Hazırlık sınıfına kredi veya burs verilmiyor. Öğretim süresi diye bahsi geçen, dört yıllık, hazırlık sonrasıdaki üniversite eğitimi. Elbette tıp veya bazı öğretmenlik eğitimlerinin normal öğretim sürelerinin uzun olması gibi istisnalar da var. Onlarda da "öğretim süresi" hazırlık hariç olarak hesaplanıyor.


  • greenish  (10.10.11 20:19:05 ~ 20:20:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.