[]

Kaynamış tavuk suyu ile mercimek yemeği *acil*

yapılır mı? internette çorba yazmışlar genelde. Ama mercimek yemeği yapabilir miyim sadece?

Suda tavuk kaynattım ve tavuk suyu var elimde şu anda ve yeşil mercimek. Bu suya mercimekleri atıp kaynatsam sadece güzel bir yemek yapmış olur muyum?

Ya da birşey yapmayıp tavuk suyunu saklayim mi? Nasıl saklanabilir ki? Şu an taze taze kullansam daha iyi olmaz mı?

 
bence çok iyi olur. belki tümüyle yapmak ağır olabilir ama bence eklemelisin suyuna. mercimek yapmıycaksan pilav yap. bi de afyonluların alcaş dediği bişi var basit aslında mercimek-bulgur karışık pilav gibi ancak pişince nane limon ekleniyor, ben çok seviyorum.

bi de doğrudan tavuk suyu çorba yapabilirsin belki erişten varsa. krema da katsan üstüneee
  • kediebesi  (10.10.11 03:38:57 ~ 03:42:27) 
pirinç yok işte evde, yoksa pilav yapacaktım. çorbanın da çok malzemesi var ve uğraşamam şimdi.

edit: erişte, krema, un vs. yok evde :)
  • ermanen  (10.10.11 03:40:01 ~ 03:50:31) 
tavuk suyunu buzdolabı poşetleriyle dondurucuda saklayabilirsiniz. bence yapacaksanız mercimek çorbası yapın, yemeği yapmayın...


  • thunder thunder thunder thundercats  (10.10.11 03:40:02) 
yeşil mercimeği önce suda haşlaman lazım direkt atarsan olmaz. haşlayıp süzdükten sorna tavuk suyuyla kullanabilirsin güzel olur neden olmasın.

saklamak içinse buzluğa at, bişey olmaz. başka bir yemeğe veya pilav vs de kullanılır.
  • drip nick i zaten kullanilmakta  (10.10.11 03:41:35) 
tabi yapabilirsiniz, hatta etli yemeklere bile tavuk suyu koyarım biraz daha da lezzet katıyor.

eğer kullanmazsanız bir buzdolabı poşetinde, saklama kabında falan dondurabilirsiniz, uzun zaman böyle saklayabilirsiniz.
  • very pigmented melanosome  (10.10.11 03:50:59) 
mercimek yemeği yaparken kavrulmuş soğana domates/salça ekleniyor sonra bu karışıma mercimek eklenip suyu konuluyor, siz bu suyu tavuk suyu olarak kullanabilirsiniz. yağlı olur yanlız o yüzden soğan kavururken yağı az tutun veya tümünü tavuk suyu kullanmayın..

tavuk suyunu soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine veya buz kalıplarına doldurup dondurabilirsiniz. yağı az olsun derseniz bir kaç saat dolapta bekletin, tüm yağı üste toplanacaktır. üstünü sıyırıp kalanı dondurabilirsiniz.

evde iraz un varsa mercimek çorbasının asıl halini yapabilirsiniz. bir kaba unu koyun çok az su ekleyin, su miktarı undan minik topaklar yapacak kadar olmalı çok cıvık bir hamur olmayacak yani. bu durumda tavuk suyunda kaynattığınız pişmesine 10 dk kalmış mercimeklere bu hamur topaklarını ekleyin. bu çorbanın orjinali budur dediğim gibi..

afiyet olsun :)
  • cinna monster  (10.10.11 03:54:30) 
sonunda sallamasyon bir yemek yaptım.
yeşil ve kırmızı mercimek karıştırıp kaynattım ve süzdüm. sonra içinde tavuk parçaları olan tavuk suyuna süzülmüş mercimeklerle birlikte biraz salça biraz da su koydum öyle pişirdim. güzel oldu. sonuçta yemek yemektir.

yardımlar için teşekkürler.
  • ermanen  (10.10.11 05:33:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.