[]

Deutsch Artikelleri nasıl öğreneyim?

die, der, das. Aklıma gelen bir yöntem kocaman bir kartona en çok kullanılan kelimeleri yazıp o kartonu eve bir yere asmak önünden her geçtiğimde iki kelimeye bakıp geçmek. Başka bir şey gelmedi.

Der-die-me der mann olacak birisi var mı?


 
kelimeyle birlikte öğren mutlaka. sanki okunuşu oymuş kelimenin, tüm kelimeler die der veya das ile başlıyomuş gibi takıl. bi noktadan sonra alışkanlık olacak. sesli olarak hatırlamak daha iyidir yalnız yazılı yani görsel olarak hatırlamaktan. tabi seni hafızan nasıl çalışır bilemem. ama mesela sesli olarak kaydedip arada bi dinleyebilirsin.


  • kediebesi  (09.10.11 22:14:05 ~ 22:15:00) 
bazı kelimeler için kurallar var, mesela sonu "ung" ile bitenlerin artikeli die gibi.. kuralsız artikeli olan kelimeleri ise mecbur ezberleyeceksiniz. pc için hazır programlar var, kelime falan soruyor böyle. ezberlerken kullanmaya da çalışını bir yandan, mega hafıza tekniklerini kullanın :)


  • toshiro  (09.10.11 23:04:12) 
Almanca bilmiyorum ama bir Alman standupçının videosunu izlemiştim, bunların dişil erkil artikelleri her kelimede kurala uymuyor, sanatçı da bunlarla dalga geçiyordu niye ingilizcedeki "the" gibi tek bir tane yok diye.


  • r_u_h  (10.10.11 01:38:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.