[]

İspanyolca - Yüksek Lisans

Arkadaşlar ben de yakındaygs-lysye gireceğim ve meslekle ilgili kafamda düşüncelerim var. (gerçi daha 3 sene var) Şimdi ben endüstri mühendsiliği istiyorum. Odtü ve ya İtü'de ingilizce asıl istediklerim ki yapabilecegime inanıyorum, derslerim falan iyi oldukça. Neyse şimdi İspanyolca kursuna devam etmeli miyim bu sene? yararlı olur mu? 3 kur görmüştüm geçen sene. İngilizcem fena degil zaten daha da geliştiririm onu o ayrı mesele. Bir de yüksek lisans yapmak mantıklı mı, kafama takılmıştı da. Ne üzerine yapmak daha mantıklı oluyo daha çok erken bunları düşünmek için ama bilenlere bi danışayım dedim.




 
ya sen o güzeel kafanı şimdiden bunlara yorma. tabiki ispanyolca ogreniyor olman dünyada 20 den fazla ülkede konusulan bir dili biliyor olman sana ileride avantaj sağlayacaktır bence öğrenmişken tam ogren ve pratiğini elden bırakma . bunun dışında snein odtü yada itü istiyor olmanla ispanyolcanın daha doğrusu ygs ve ispanyolcanın hiç bir orantılı yanı yok bakıyorum ters orantı doğru orantı yok göremiyorum. eh zaten ygs de bildiğiniz dilleri yazın bu avantaj sağlayacaktır gibi birseyde yok e bu okulla ispanyolca da eğitim vermiyor.

he bu dil sana ne zaman yarar sen skmsonik üniversitesi düttürüleyla bölümünde bile olsan erasmusla ispanyolcanın konusuldugu bir memlekete gidersen orada sana yarar. illa odtü itü de yarar demiyorum yani.

ayrıca yüksek lisans için gerekli olan üds sınavı ingilizce almanca ve fransızca dillerinde yapılır görüldüğü gibi ispanyolca bunun içinde yoktur.

yüksek lisans için gerçekten cok cok cok erken ben lisansa başladığımda teorik fizik istiyordum sonra sağlık fiziği şimdide adli tıp istiyorum. peki bu anlatımdan neye varıyorum : hersey için çok erken sen o güzel kafanı hiç mi hiç bunlara yorma git tan cot almakla falan uğraş seneye integral türev göreceksin onlar candır onları sakın unutma...

önünde var 25 basamak sen daha 2 tanesini çıkmışsın beni 21. basamağa nasıl atlatırsınız gibi bir soru soruyorsun. ağır ağır çıkacaksın bu merdivenleri genç... her sene ergenlikle olgunlukla bir fikir değişimi yaşayacağın gerçek o bakımdan şuanda tek hedefin derslerine adam gibi çalışıyor ve ygs denen sınava iyi teml hazırlıyor olmak bununla bağlantılı olarak 5. basamakataki endüstri muhendisliği hedefine doğru bakmak..

ANLADIN :D haydi şimdi iyi uykulllaaaarrr...
  • andromedus  (29.09.11 23:23:44 ~ 23:25:35) 
ispanyolca öğrenmenin elle tutulur 1 mılıgram faydası yok. evet vardır dıyen cıksın gostersın. yok guney amerıka yok bılmem ne falan hepsi hava cıva. belki 2 tane sacma sapan sırket vardır, belki de yoktur. o zaman korece tayvanca çince falan da ogren. bunu yuzyuze duyurudan vs vs vs 1000 kez sordum yanıt hep aynı. ispanyolca olayı tamamen balon. hatta buyur, istersen şimdi duyuru aç, ispanyolca'dan kim ne fayda görmüş ? "aaaa o kadar ınsan konusuyor ama..." duyacagın sadece budur.

(bkz: #13263754)

(bkz: #22534387)

vurucu cümle "sizin ogrendiginiz 2. yabanci dilin o ulkenin vatandasinin ingilizcesinden iyi olabilecegini zannediyor musunuz ?" ortalama bir ispanyol akademisyenin, mühendisin sana "hoca ya salla ingilizceyi, sende süper ispanyolca var direk ordan konusalım" demesi için harcayacagın emeği dusun. belkı o noktaya asla gelemeyeceksın. ki zaten de ispanyolca konusan ulkelerın dunyadakı gucu falan da ortada, kac ıspanyolla muhatap olacaksın vs vs vs.

pardon ama bence artık ispanyolca işine denge bilekliğine bakar gibi bakıyorum. ve yine diyorum ki süper inanılmaz mega bir ingilizcen olsun, sırtın yere gelmez. ingilizcemi geliştiririm zaten deme, geliştir.
  • bencilata  (30.09.11 00:12:28 ~ 00:16:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.