[]

nedir bu sorun 2

daha önceki duyuruda biraz karışıktı şimdi hem pc yi hem soruyu toparlayıp yazacağım...

pc power dugmesıne basılınca acılmıyor.. ne monutore goruntu gelıyor ne de bıos hdd i uyarıyor. 10 15 denemeden sonra duzelıyor bu sefer de masaustune gelınce pc kendını kapatıyor..


fanı yenı aldım sıcaklık yuzunden olamaz. orjınal ve guzel bır fan.
bıos u update ettım sorun cıkarmadan update oldu.. bıos la alakalı bır sorun gıbı de gozukmuyor..
hdd daha yenı aldım.

anakartta mı sorun var acaba?

 
oksitlenme olmuş olabilir mi?


  • that was just a dream  (29.09.11 16:00:09) 
yeni geçtim bu yollardan.

power düğmesine basıp bekledikten sonra ve birkaç denemin ardından açılması büyük ihtimal ekran kartı problemi. bende öyle oldu. ekran kartını değiştirdim düzeldi.

açıldıktan sonra kendine reset atması ise çok daha sıkıntılı. çünkü bir sürücü çakışması olabilir. bendeki mesele wireless adaptörünün sürücüsünün ses kartının sürücüsüyle çakışmasıydı. wireless adaptörünü çıkarınca sorunsuz açılıyordu. eğer wrieless adaptör kullanıyorsanız çıkarın öyle deneyin. genelde realtek sürücüsüyle oluyor bu sorun.

bir arkadaşım da benzer sorun yaşamıştı. onda da yine ses kartının sürücüsü çakışıyordu. bilgisayar kendini kapatıyordu, ama ses kartı sürücüsü (yine realtek) ethernet ile çakışıyordu. ses kartı sürücüsünü update etti düzeldi. ben ise wireless adaptörümü değiştirdim yenisini aldım düzeldi.
  • elestirman  (29.09.11 16:04:05) 
hatta:
(git: 299228)

  • elestirman  (29.09.11 16:05:05 ~ 16:05:19) 
yok gırıs yerlerıne baktım kablo uclarına baktım oksıt yok.


  • mevrin  (29.09.11 16:05:24) 
guc kaynagi yetersiz geldigi icinde kaynaklaniyor olabilir. farkli bir psu deneme imkanin varmi? (guc kaynaginin fan'i arizalanmis olabilir).


  • that was just a dream  (29.09.11 16:08:15 ~ 16:09:05) 
elestırman senınkıyle benım konu farklı cunku benım anakarta elektrık gelıyor ama o hdd den gelen zırt pırt sesı gelmıyor o ses gelse zaten gerısını halledebılırım bı sekılde olmadı uzay kasa yaparak sorunun nereden kaynaklandıgını bulabılırım ama boyle elım kolum baglandı.

ekran kartından olamaz hem pcı hem de o-b ekran kartıyla denedım yıne aynı sorun elektrık anakarta gelıyor ama pc ye tepkıme vermıyor ve acılmıyor. anakarta toz kondurmak ıstemıyorum ama ya bıos u sılındı ya da yandı dıyecegım ama yansaydı anakartın ısıgı yıne de yanar mıydı bılmıyorum.. bıos sılınse bıos update nasıl yapardım? cunku yaptım bıos update ı ve basarılı oldu. kafam allak bullak oldu nasıl bır sorun bu.
  • mevrin  (29.09.11 16:09:37) 
that was, ben de ondan suphelenıp yenı guc kaynagı ve fan aldım.. ama devam edıyor :S


  • mevrin  (29.09.11 16:10:25) 
@mevrin geriye sadece anakart arizasi kaliyor. sen farkinda olmadan dusuk-yuksek voltaj ile anakartin ciplerinden bazilari yanmis olabilir.


  • that was just a dream  (29.09.11 16:12:58) 
evet ama sanırım buldum ben arızayı. benım powersuptan o anakarta gıden bazı anakartlarda 4 bazı anakartlarda 8 lı gırıs yerı var ya.. o kablo yanmıstı. anakartta sorun gozukmuyordu sadece kablo erıdıgı ıcın yenı powersup duzeltır dedım ama sanırım o 8 lı gırıs yerınde sorun var.. anakart yanmıs olsa masaustu gelmezdı.. onu kendım degıstırebılır mıyım kı? cok mu uzman olmak lazım bu konuda.. elim havya tutar foxconn ın yıne gereksız bır anakartı daha var ondan alıp buna taksam sorun cıkar mı?


  • mevrin  (29.09.11 16:18:22) 
@mervin dedigin gibi soket arizasi ise;

(git: www.notebookklinik.com)

gibi anakart tamir eden yerler var. sende bilgin ve aletlerin var ise yapabilirsin ama bu isi yapan kisiler var. risk alma derim.
  • that was just a dream  (29.09.11 16:21:23) 
cok tesekkurler.. ısten anlayan bırıne goturmem lazım sanırım.. mahalle arası teknık servıse goturursem anakart yanmıs der yollar.


  • mevrin  (29.09.11 16:23:59) 
@mervin gecmis olsun.


  • that was just a dream  (29.09.11 16:26:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.