[]

üniversiteye giriş sorusu

merhaba romalılar.

bir üniversitede çalışma ekonomisi ve end. ilş. bölümü okuyorum ve 3. sınıfa başlayacağım bu sene.
haziran ayında öss sınavına girip aynı bölümü diyelim ki marmara da kazansam, okuduğum üniversitede geçtiğim derslerden, yeni kazandığım üniversitede geçmiş sayılır mıyım? bununla ilgili prosedür nasıl işliyor?

yoksa direk 1.sınıftan mı başlatırlar?

çok teşekkürler.

 
bölüm aynıysa o dersleri geçersin, ama farklı dersler varsa alt sınıflarda onları da almak zorunda kalırsın falan falan. çok karmaşık o işler, üniversiteden üniversiteye değişir.


  • ozzpwnz  (27.09.11 23:32:13) 
hiç karmaşık değil.
prosedür şöyle;

- ayrılacağın üniversiteden tüm derslerin sonucu tasdiklendikten sonra transkript alıyorsun ve geçtiğin yani saydırmak istediğin derslerin hocalarından imzalı onaylı ders içeriği belgesi istiyorsun.

- yeni üniversitene bir dilekçeyle birlikte bu belgeleri de ekte veriyorsun.

* burada önemli olan geçme notlarının yeni okulunda da geçer nota karşılık gelmesi ve kesinlikle kredilerinin eksik olmaması.

krediye çok dikkat ediyorlar ve 1 puan dahi eksik olsa o dersi tekrar alman gerekiyor. tabii müfredata da dikkat.

bir üniversitede müfredat ingilizce diğerinde türkçeyse ikisinden gerekli olanın tercümesini de iliştirirsen eke çok iyi olur.

çünkü gideceğin üniversitede bu nekardeşim bizim bölüm ingilizce veya tam tersi deyip müfredatı okumaya tenezzül bile etmeyebilir.

not: bazı üniversiteler transkriptte ilişiği kesilmiştir yazısını görmek de isteyebilir; yani transkripti alırken buna da dikkat etmen gerekebilir.

dikkatli ol; kolay gelsin...
  • midnight exe  (27.09.11 23:47:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.