[]

gittigidiyordaki iphone 4 ilanları?

Şimdi anneye anlatır gibi lütfen:
Bu ilanlardan anlamadığım şeyler var, 1600 civarında fiyatlar orda ve pasaporta kayıtlı diyor çoğu. Alıcıların skorlarına bakıyorum gayet yüksek hepsi yani güvenilir gibi görünüyorlar ama neye dikkat etmem gerekiyor iş iphone olunca hiçbir fikrim yok. Yani cidden yazdıkları gibi telefonu alıp sim kartımı takıp sorunsuzca kullanabiliyormuyum telefonu yoksa on yüz bin ufak sorun yaşama şansım hep var mı? Yani mesela bu kayıt işlemleri filan, nasıl emin olabilirim ki gerçekten pasaport kaydının yapılmış olduğunu, telefonun klonlanma olayı var üstelik, ve garanti olayı nasıl olacak yani Türkiye'de veya uluslararası bir garantisi var mı? Faturası yok diyor bazıları kullanabiliyor muyum ile halloluyor artık faturaya gerek yok filan diyor ama işkilleniyorum bu tarz laflarla.

Kısacası siz bana bilmem gerekenleri bir söyleyiverin ona göre ben alayım şunlardan birini!

Teşekkürler.

 
manyak mısın? 5 ekim'de iphone 5 açıklancak 1-2 ay içinde de uluslararası shipping'e başlarlar. o zaman iphone 4 'ü olanlar bi an evvel satmaya çalışcak hem de garantisi devam eden telefonlarını. o zaman 1200 liraya falan alabilceksin. kısacası az daha sabret. her şey çok güzel olacak.


  • rentts  (23.09.11 09:24:50) 
1) Satıcı 10'larca üründen 5 yıldız almışsa güvenilirdir genellikle. Ancak olumsuz yorumların detayına bakmak gerekir.

2) Tr'de u.arası garanti geçerli değil. Belki, bazı kullanıcılar çok sık gidip geleni varsa, arıza çıkarsa aldıkları ülkeye götürüp değişim yapıyor olabilirler. Bunu teyid et.

3) 1600 TL'ye y.dışından gelmiş, pasaport kayıtlı iphone4 alınmaz. Belki iphone5 alınır. Paralel ithalat almak bile daha mantıklı geliyor kulağa. ABD'de 650 USD Unlocked Apple Store fiyatı. Gerisini sen düşün.

4) IMEI'yi BTK'nın web sitesinden www.mcks.gov.tr kontrol edebilirsin.

5) Klonlanma için kimse garanti veremez. Ancak çok güvenilir bir kullanıcı olması gerekir ki bu işlere girmesin (şahsi düşüncem).

6) İlla alacağım 1600 TLye diyorsan fabrika unlocked olmasına (Gevey vb işlemle değil) ve apple store faturası olmasına dikkat et.
  • konusan balta  (23.09.11 09:24:58 ~ 09:26:26) 
@rentts: uyarı yerinde elbet, hemen almam zaten 1 ay felan beklerim muhtemelen 5 çıksın hele ama ön hazırlık yapayım dedim. teşekkürler.
@konusan balta: tam aradığım cevaplar, çok teşekkürler. bunlar aklımın köşesinde kalsın. eyvallah

  • cinematography  (23.09.11 09:32:24) 
1600 liraya alana kadar vodafone turkcell ya da avea'nin kampanyalarindan bir tanesinden alsaniz? hala ve hala kampanya harici iphone vs alanlari gordukce sasiriyorum. bu bir.

gittigidiyor'daki puanlamalara da inanmiyorum artik. korler sagirlar birbirini agirlar misali herkes birbirine puan veriyor. %100 puani olan birinden birseyler aldim gecenlerde. bozuk mal satti, geri almak istemedi vs vs vs vs vs. telefonda kufur etti. puanlara inanmayin yani bu da iki.
  • co2s2  (23.09.11 09:50:00) 
@co2s2: yurt dışında yaşıyorum (beyrut; burda iphone olayı çok karmaşık görece ucuz tabi ama sorun yaşamam daha olası) ama ve faturalı hat kullanmıyorum (roaming'de firmalar için açık kalan bir vodafone hattım var). yani o kampanyalardan alsam bile konuşmadır internettir vs benim için faydasız. güven konusunda uyarı için teşekkürler. bakınıyorum işte şöyle bir.


  • cinematography  (23.09.11 09:56:04 ~ 09:56:46) 
araya kaynayıp soru soruyorum ama cevabı sizin de işinize yarayabilir düşüncesiyle :) pasaport kayıtlı/kayıtsız avrupa garantili iphone 4'ün ederi nedir peki? gitmişken getirelim bir iki tane eğer karlıysa :)


  • lykos  (23.09.11 10:04:00) 
@lykos dövizin yükselmesiyle karlı değil. ingiltere den 16gb 1450tl gibi bi fiyata geliyo. ben 1100 e almıştım kur farkı sayesinde. amerika da da simfree satıyolar o yüzden satıcılar bi şekilde oralardan getiriyo 1400tl e falan satıyolar. avrupa da 629€simfree ler o da 1500 e falan geliyo.


  • rurouni  (23.09.11 13:40:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.