[]

Vücut geliştirme - ileri seviye ve supplement'ler (kreatin, glutamin vs.)

1 senedir vücut geliştirme yapan (ama tam anlamıyla değil, arada bırakılmış) ve takviye olarak sadece protein tozu kullanmış biri için daha ileriye geçmesi için supplement'ler önerebilir misiniz? Daha fazla kaslar gelişmiyor ve kreatinin işe yarayabileceği yönünde araştırmalar var. glutamin ve pre-workout powder (spor öncesi tozu, enerji için) da buna destek olabiliyormuş. Aslında araştırıldı baya ama sizin de fikirleriniz lazım? Ne düşünüyorsunuz bu supplement'ler hakkında, kullanılmalı mı? Nasıl kullanılmalı ve önerebileceğiniz markalar veya başka supplement çeşitleri var mı?




 
fotograf gormeden ne dense bos. bir seneden bir seneye fark var. gelismenin durmasini supplement kullanmamaktan ote yanlis antrenman programlarina ve yetersiz calismaya vermek lazim. onlardan yana suphen yoksa sayet supplement kombinasyonlarina baslayabilirsin elbet. hepsine bir anda yuklenmektense amino + protein tozunu tavsiye ederim. tek basina whey'in pek bir ise yaramadigini herkes soyler..


  • jack of hearts  (22.09.11 21:02:13) 
vücut gelişti arkadaşlar, gelişmedi değil. ama daha fazla isteniyor, dediklerinizde haklısınız ama supplement türlerine odaklanalım.


  • ermanen  (22.09.11 21:19:33) 
once amino ve toz dene, bir sure sonra kreatine de basla o halde hocam. hepsini ayni anda kullanmayi deneyip karacigeri pes ettirmistim gecen sene. derimde kizariklik baslayinca sans eseri fark etmisti doktor. o yuzden kademe kademe basla derim. sahsi fikrim sadece amino asit destegiyle bile net bir sene daha idare edersin.


  • jack of hearts  (22.09.11 21:25:01 ~ 21:26:33) 
gunleron kopegi guzel guzel yazmışsın sağol da supplement'ler hakkında yazmamışsın pek.

kreatin ve glutamin ek supplement'leri hiçbir işe yaramıyor mu yani? yediğimiz besinlerden yeterince miktarda besin alamıyorsak mı kullanmak lazım, nedir? pre-workout enerji tozları falan, bunlar ticari oyunlar mı?
  • ermanen  (22.09.11 23:10:14) 
hmm.. protein tozu icerisindekiyle tabletlerden alacagimiz amino asit miktarini kiyaslamayacagiz simdi, degil mi.. her supplement'ten kararinca konularak olusturulmus kusursuz bir karisim keske olsaydi.. o yuzden madem ki supplement'e baslandi bir kere protein tozlarinin icerigindeki goz boyamadan baska pek bir amaci olmayan ivir zivir degerlere tamah etmek yanlis olacaktir. amino + toz kombinasyonunda israrciyim bu noktada. ve bahsettigin tum supplement'leri ayni anda kullanmaya baslamaman konusundaki uyarimi yenilemekte fayda goruyorum, sira sira.. haftada iki uc gun alkol harici karacigerimi yoracak tek etken supplement'lerdi. daha duzenli olarak kullanmaya basladiktan sonra sagliga kavustum. bana bir sey olmaz mantigiyla ise gurismemek lazim kesinlikle. hele ki ailede kronik bir rahatsizlik varsa. ayrica sorularina en guzel cevabi asagidaki link'ten bulabilecegine eminim.. sabaha kadar konussak burada oradaki tek bir konudaki bilgi birikimine ulasamayiz nihayetinde. hem tum urunleri kullanma ihtimalimiz olmadigindan karsilastirma yapmak yersiz olacaktir. buyur..

www.bodyforumtr.com
  • jack of hearts  (22.09.11 23:35:33 ~ 23:38:47) 
Supplement düzenimi yazayım, gözün korkmasın kullanmaktan (neler yediğimi falan geçiyorum):

Spora gidilmeyen günler :

Sabah kalktığımda - 1 adet Optimum tablet Glutamine, 1 porsiyon Twinlab Pro Gainer

Oglen : Optimum Optimen Multivitamin

Yatarken : 1 Porsiyon Universal Glutamine C, Optimum Casein (1 porsiyon)

Spor günleri :

Sabah, aynı

Ogle, aynı

Spor oncesi : Weider Pure Creatin

Spor sonrası : Whey Protein (markası Optimum, GNC olabilir)

Yatarken : Universal Glutamnie (toz) , Optimum Casein


Creatin cycle süresi bittiğinde (6 hafta) , 2 hafta boyunca Universal Animal Stak ve Universal Animal Pak'a geçiyorum.

Kolay gelsin.
  • turk kelekom  (22.09.11 23:37:01) 
forumlari biliyorum ama cok fazla bilgi kirliligi var ve herkesin durumu farkli. kendine uygun konuyu bulmak zor ve sorulari da cevaplamiyorlar artik dogru durust. direkt link de verebilirsiniz en azindan


  • ermanen  (22.09.11 23:38:06) 
pre-workout powder'a sicak bakmiyorum hic bu arada. kullanan pek duymadim. yaniliyor da olabilirim ama pek kar saglayan bir sey olmasa gerek.


  • jack of hearts  (22.09.11 23:47:04) 
ermanen sordugun soru uzerinden gideyim.

aldigin besinler yetersizse sen sabaha kadar supplement ic hic bi halt olmaz. 17 yasindan beri duzenli olarak supplement kullaniyorum. yaklasik abartisiz 10 tona yakin icmisimdir. pre work out, superpump, hyroxycut, gold, iso... sabaha kadar sayarim. su andaki kilom 88 kusur 3 assaga 3 yukari gider ama budur. simdi o kadar supplement ile yaklasik bi 500 kilo olmam gerekiyordu sanirim. ama neymis supplement adi uzerinde destek besini yani sana destek saglar. senin vucudundaki kas yapilanmasini tek basina saglamaz.

ama hic bir ise yaramiyorar mi? valla ben bir zararlarini gormedim icerisinde de yuksek olcekte protein var. iciyorum. ama dedigim gibi senin vucudunun protein sentezi belli sen o sentez derecesini arttirmadin surece sabaha kadar protein ic bi cacik olmaz.

creatin iyidir kas yapisinin temel tasidir. sabahlari ve idman oncesi aliminda fayda vardir.

glutamine de iyidir kas yikimini onler tamirine yarar uyku oncesi ve idman sonrasi iyidir. cunku bu aralar katabolik donmelerdir. ama ekistiradan almana gerek yoktur bunu. git prtein tozunun arkasindaki icerik kismina bak en cok bundan vardir icinde.

taurine iyidir cok agir idmanlar sonucu kaslarda meydana gelebilecek siddetli kasilmalari onler. redbul ve vesaire enerji iceceklerinin icerisinde bolca bulunur.

bir de laktik asit duzeyi dusurucusu lysnie var, o da hafif bir kirginlik alir.

digerleri buraya yazsam 103 tane idi sanirim sabah olur. ama 1 yillik bir badici icin protein tozu tek basina yeter. kilo almak istiyorsan basit carbonlu kilo aldiricilardan kacinarak bir mass gainer da alabilirsin.

ben kendi yegidimi ictigimi soyleyeyim imam ne etmis gorelim:

her sabah 10 yumurta *assagi yukari
5 dilim ekmek yag bal tereyagi
cay sekersiz
50 gram protein tozu 50gram mass gainer

ogle arasi yemek
ogle yemegi
ogle ile aksam arasi protein bar
aksam yemegi mass gainer
idman sonrasi 50 gram protein
aksam ile gece arasi yemek
gece yemegi =cok hafif= bazen misir patlagi, bazen bi corba
25 gram protein 50 gr mass gainer
uzuuuun bir uyku

gun icinde bir avuc vitamin hapi
bacaklarim incedir ama 275 kilo leg press`e 5x10 bebeem derim.
  • gunlerin kopegi  (23.09.11 01:09:37) 
gunlerin kopegi

senin kadar yiyemiyorum işte. sabahları 10 yumurta yiyecek bünyem yok maalesef. mass gainer da midem kaldırmıyor pek. o yüzden bunları soruyorum aslında. keşke senin gibi yiyebilsem ama olmuyor.

ne zamandır bu duzendesib ve bu düzenle ne kadar geliştin? gece yemegi kacta yiyorsun? bir de mass gainer kilo almak için değil mi? senin kilon iyi gibiydi?
  • ermanen  (23.09.11 06:25:45) 
2 yıldır duzenlı beslenıyorum.
anca bu kadar gelısebıldım.
mass gaıner kılo almak ıcın ama gunde yakalamam gereken kalorıyı yıyeceklerden alamıyorsan mass gaıner ıcıyorum. oyle bır takvımı yok yanı ne zaman ıstersem.
  • gunlerin kopegi  (25.09.11 10:33:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.