[]

Bir evde maksimum kaç bilgisayar çalıştırılabilir?

Sevgili elektrikçiler,

Normal bir apartman dairesine çekilen elektrik tesisatı kaç kW elektriğe kadar izin vermektedir? Yani ben evime çakma süper bilgisayar kurmak istesem, 20 bilgisayara kadar (monitörsüz, kasa gücü: 400W) eve bilgisayar yığsam ev mi yanar yoksa apartman mı?


 
7 kw diye biliyorum. yani ev için sözleşme 7 kw ortalama elektrik tüketilecek şekilde sözleşme yapılıyor sanırım. 20 x 400 + 20 x 60 (monitör) = 8000+1200 evde başka bir şey olmazsa (sürekli çamaşır bulaşık klima vs gibi) sorun olmaz. ama beraberinde 3 klima çalışsın derseniz ki o sıcağa gerekir sorun olabilir. ama ev falan yanmaz. sigortanız atar.


  • ben smyrna  (20.09.11 08:35:57) 
evine göre değişir. yeni binalarda 3kW sözleşme gücü de mevcuttur 10 kW da. sözleşme gücünün yanında bina panosundan dairenizi besleyen hattın kablo kesiti ve bağlı olduğu sigorta da önemlidir. yine tesisat tek faz veya üç faz da olabilir. ama ortalama bir binanın girişi tek fazdır ve 32A sigorta mevcuttur. böyle bir durumda aynı anda maksimum 7kW güç tüketebilirsiniz. (tabi tamamını tek bir 16A sigortadan ya da aynı priz hattından çekmemeniz gerekir)
not: elektriğin şakası olmaz :)

  • topal  (20.09.11 08:42:02) 
sigorta ve tesisatın kablolaırna bakar o iş. onun ısında bıseyı dert etmeye gerek yok.


  • bryan fury  (20.09.11 13:26:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.