[]

Ram ekleme hakkında

2 tane 667 mhz frekansında 2 gb ddr2 ram takılı şu an anakartımda. elime 2 tane 667 mhzlık 1 gb ddr2 ram geçti. bunları da ekleyeyim mi anakarta, performansa artış olur mu yoksa performansı düşürür mü ? sanki bu tarz bişeyler okumuştum zamanında ama emin değilim.




 
yok düşürmez gayet takabilirsin.
o performans düşüşü yüksek frekanslının yanına düşük frekanslı koyunca olmakta..

  • gitti gelecek  (18.09.11 19:01:56) 
ram'leri gruplayıp o şekilde dual olarak çalıştırmazsan, farklı boyutlardaki modüller birlikte çalışmak zorunda kalacağından dolayı bir miktar performans sorunu yaşayabilirsin. kaldı ki işletim sistemin 32bitse ~3.5gb üstünü zaten hali hazırda kullanamaz durumdasın. kullandığın uygulamalar ya da yaptığın iş, ram'i son hücresine kadar kullanmanı gerektirmiyorsa pek gereği yok. eğer takmayı düşünürsen dikkat et; mutlaka 2'likler bir çift, diğerleri de ayrı bir çift olarak çalışsın.


  • carliston  (18.09.11 19:12:38) 
teşekkürler cevaplar için
64 bit işletim sistemi kullanıyorum o yüzden eklemem bir sıkıntı yaratmayacak. peki 2'likleri bir çift diğerlerini bir çift çalıştırmayı nasıl yapabilirim ?

  • hydralisk  (18.09.11 20:14:55) 
anakartının kullanım kitabında, ram slotlarının hangi pozisyonda dual çalıştıkları yazar. genelde aynı renkte belirtilmiş slotlar gruplanmıştır. yani 2'likleri aynı renk, diğerlerini de kendi içlerinde aynı renk olacak şekilde takman gerekecektir.


  • carliston  (18.09.11 20:37:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.