[]

Tarayıcıların görüntü kaliteleri

Yabancı bi haber sitesini 5 farklı tarayıcıda açtım ve hepsinin görüntü kalitesi de birbirinden farklı.

chrome ve safari başa baş gidiyor.
ardından opera geliyor.
ondan sonra internet explorer (9) ve en son mozilla.



bu farkları yaratan ne? Site ne sunuyorsa onu alıp yansıtmıyor mu bu tarayıcılar? Opera'nın turbosu hızı arttırmak için kalitesizleştirme yapabiliyor istenirse ama hepsi de default halde şu an, neden?

 
görüntü kalitesinden ne anlamam gerekiyor emin değilim ama şöyle bir şey olabilir:

internet aleminde "cross browser compatibility" diye bir sorun var. aynı kod, farklı browserlarda farklı gözükebiliyor. bunu düzeltmek için ekstra emek(=para) harcamak gerektiğinden çoğu zaman göz ardı edilebiliyor.
  • turkay  (18.09.11 00:24:50) 
guardian'ın görüntülerini hep (daha?) net bulduğumdan onunla göstereyim dedim ama ekşi duyuru da epey bozuyor. özellikle chrome&safari ile mozilla arasında derin bi fark var, mozilla'da görüntüler biraz abartı olacak ama sanki paintte yapılmış hissi veriyor, yani o eşiğe sürüklüyor. özellikle paylaştığım iki linkte de sol üst köşedeki "newspaper of the year" yazısı örneğin, soldaki chrome ve newspaper kelimesi kolayca okunabiliyor bu kadar bozulmaya karşı, ancak mozilla da emek harcamanız gerekiyor.

benzer "kötü" yan ie için de söylenebilir, teşekkürler açıklama için.
  • einherjer  (18.09.11 00:32:45 ~ 00:34:17) 
Efendim ilk sorunuz hakkın bi bilgim yok ama opera turbo sadece düşük hızlı internet geldiği zaman aktif olur(elle de edebilirsiniz).size kendi serverlarından sitelerin sıkıştırılmış hallerini gönderir turbo açık olduğu zaman(flashları durdurur,foto kalitesini düşürür vs.)


  • orixim  (18.09.11 00:35:04) 
Yok yok, biliyorum opera kullanıcısıyım zaten, diyorum ki hani tarayıcıların hızı arttırmak için kimi özellikleri vardır ama hiçbirinde kullanmıyorum şu an, default haldeyken bile bu kadar fark yaratmak neden diye sormuştum.


  • einherjer  (18.09.11 00:37:10) 
biraz eski bir örnek ama desandro.com

css kodu temelde fark ettiriyor. farklı browserlar farklı şekillerde o kodu yorumluyor. bu sebeple de farklı gözüküyor.

ortada standartları belirleyenler olsa da rekabet koşullarından (microsoft) standartlara uyulmuyor.
  • darknum  (18.09.11 04:57:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.