[]

sözlükte insanlar nasıl bu kadar çok entry girebiliyorlar?

10 aydır falan yazarım, girebildiğim entry sayısı 50. diğer yazarlara bir bakıyorum bir ayda 350 tane entry giren yazar var abi. ne ediyor nasıl buluyor bu kadar yazacak şey vallahi anlayamıyorum. gündemi de takip ederim, genel kültürüme de güvenirim ama yazamıyorum işte.

hele bir de klişe entryler var, her gün aynı şeyler tekrar ediliyor bu insanlar daha önce hiç düşünmüyorlar mı benim demek istediğimi daha önce birileri zaten yazmıştır diye, bu ne özgüven arkadaş? veya karalamayayım insanları, çok mu bilge insanlar bunlar.

yoksa bende ve fazla entry giremeyenlerde mi bir sorun var, kolay beğenmiyor muyuz yazdıklarımızı nedir? kendi adıma konuşayım ben bilgi verebileceğim veya diğer insanlara yardım edebileceğim entryler girmeye gayret ederken adamlar sevdikleri yemekleri sıralıyorlar, twitter adreslerini veriyorlar. garip gelmiyor mu size de bu?

yanlış anlaşılmasın ben yazmamaktan memnunum, ama dediğim gibi merak ediyorum işte. pek iyi ifade edemedim kendimi ama demeye çalıştığımı anlamışsınızdır az buçuk.

 
aa bu benim lan
yazık la kimin çocuğuysa
@2 sikmiş
gülmedim
cool story bro


ve daha niceleri sanırım cevaplanabildi sorun. bunların bi de farklı farklı başlıklara defalarca girildiğini düşünürsek.
  • saiko  (06.09.11 12:19:01) 
1 yılda 3000 küsur girmiş biri olarak, okula gitmemek, tüm gün eden çıkmamak ve zaman öldürmek amaçlı entry girmek diyebilirim.


  • loralynn  (06.09.11 12:22:31) 
@saiko
bunları zaten değerlendirme dışında tutuyorum, ama dediğiniz gibi önemli bir faktör bu da entry sayılarında.

@loralynn
eh işte ben de bundan bahsediyorum. bu kadar çok entry girebilmek için evden çıkmamanız gerekiyor, dışarı çıkmazsanız bu kadar boş zaman öldürürseniz yazacak şeyi nasıl buluyorsunuz bunu merak ediyorum.
  • deliverance  (06.09.11 12:22:54 ~ 12:24:34) 
gün içinde bütün düşündüklerimi yazıyorum, aklıma geleni yazıyorum. başlıklara bakıyorum, o konuda illaki bir fikrim oluyor ben de yazıyorum. ya da aklıma direkt bi şey geliyor, başlığı arıyorum, eğer yoksa açıyorum vs vs...


  • loralynn  (06.09.11 12:27:06 ~ 12:28:02) 
  • kimlanbu  (06.09.11 12:28:39) 
bütün gün evde oturuyorsanız yazacak şey bulabiliyorsunuz. 10 ayda 4 bin civarı entry girdim ben, yine olsun yine girerim. okulu iplemedim, eh devamında zaten tatil vardı... haliyle sürekli sözlükte takılıyordum. ve yazacak şey bulabiliyordum. mesela ben spor manyağıyım. sürekli her türlü takımla, maçla ilgili şeyler yazdım.

her ne kadar asosyal olsa da her insanın belli yönelimleri, efendime söyleyeyim hobileri falan oluyor. bu bir de biraz sözlüğe ısınabilmekle alakalı... başlarda "ulan silmesinler? oldu mu ki?" çekingenliğiyle yavan entryler giriliyor. çok yazmıyorsanız bunu atlatmanız uzun zaman alır. haliyle yazacağınız varsa da yazmazsınız. ama bir yerden sonra amiyane tabirle işin orospusu oluyorsunuz, haliyle aklınızdan geçen en ufak şeyi bile sözlüğe sayfalarla aktarabilecek hale geliyorsunuz.

yani mesele sanırım sözlükte daha çok vakit geçirmekle ilgili. daha çok vakit geçirdikçe, daha çok yazacak şey bulabilirsiniz. gündemi takip etmeyin, genel kültürünüz olmasın hiç fark etmez; sırf sözlükte okuduklarınızdan yola çıkarak yazabileceğiniz çok şey var. :)
  • der meister  (06.09.11 12:31:42) 
(bkz: tematik)


  • misery loves company  (06.09.11 12:38:00) 
"sözlükte insanlar nasıl bu kadar çok entry girebiliyorlar" konusunda 4 paragraf yazabilen insanlar varken insanlar yazacak bir şeyler buluyordur.


  • galadnikov  (06.09.11 12:41:07) 
Sorunun tam tersine cevap vereyim ben. 7,5 yıldır yazarım, 120 entryim var sadece. Ben okumayı çok daha fazla seviyorum açıkcası. Gereksiz entry girmek de istemiyorum, az ama öz olsun diyorum :)


  • antidote  (06.09.11 13:04:17) 
ya gerçek hayatta çeneleri aşırı düşüktür. konuşmadan duramıyorlardır.
ya da gerçek hayatta iki kelimeyi bir araya getirmiyorlardır.

  • take me rufee2  (06.09.11 13:06:53) 
Bunu gerçekten ben de hiç anlamıyorum çok farklı bi' deneyim olsa gerek. Samimi. Evet.


  • syd  (06.09.11 13:19:57) 
sözlükte çok yazan gevezedir, anlayışı kesinlikle yanlıştır. konuşmaya değer insan bulamadığımızdan bilgisayarla konuşuyoruz ya... asosyaliz.


  • loralynn  (06.09.11 13:31:49) 
geveze = cok giri diye bir denklem olacagina inanmiyorum zira ciddi manada cok konusan biriyim. cidden cok konusurum... ama sayi olarak pek entry ye sahip degilim (390 civari) ki zaman zaman eski entrylerimi de siliyorum.

sorunun bana gore cevabi ise; garbage entryleri gecersek (@2 aglatmis , yegenim bi soluklan tarzi) tamamen kisinin kendini anlatma/tanitma cabasi veya ihtiyaci ile alakali birsey . bi de yazmak cidden kimi insan icin terapi gibi oluyor. zaman zaman bende de yukseliyor bu olay mesela. he eksi sozluk e dokmuyorum artik icimi o baska :)

bi de okundugunu zannetme olayi var. o kotu birsey :)
  • kakoy  (06.09.11 14:07:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.