[]

Kayıtsızlaşma, üzülememe

Merhaba arkadaşlar. Çok özet geçeceğim. Durum şu; hiçbir şeye 30 saniyeden fazla üzülemiyorum, unutuyorum resmen. Sanki biri gelip "sevdiğin kızı kestik kör testere ile, al bu da kesik başı" dese bile birkaç dakika sonra hiçbir şey olmamış gibi maillerimi kontrol edeceğim gibi. Adeta kafamın içinde reset tuşu takılı kalmış gibi. Yani normal insan gibi üzülüyorum, tepki gösteriyorum ama geçiyor hemen.

Nedir bunun tıp dilindeki adı? Var mı benzer bir olayla karşılaşan aramızda?

Ek bilgiler: Hayatımla ilgili çok büyük sorunlarım var. Hayat memat meseleri. Öyleki sağlığımı etkilemeye başladı bu durumlar (mide krampları vs...). "Dertler derya olmuş, bense bir titanic" durumundayım. Antidepresan kullanmıyorum.

Edit: Az önce kötü bir haber aldım ama unutmuşum bunları yazarken. Yoktan yere fatura çıkarmışlar dün, faturayı görmesem olay aklıma gelmezdi.

 
normal olan bu olsa gerek.
yoksa bütün gün bunu kafana takarsan senin için hoş olmaz.
acıma yetime gelir koyar g.tüne diye bir laf var. ben senin tam tersinim, bir şey gördüm mü çok üzülüyorum ve kafama takıyorum ama bunun bir faydası yok.
  • groove salad  (27.08.11 14:52:52) 
herkesin isteyipde yapamadığı birşey bu,hiç şikayet etme..keşke bende öyle olabilsem..


  • brnbrs  (27.08.11 14:55:23) 
tam olarak olmasa da buna benzer bir durum da bende var.
tıpta bir adı var mı bilemem.ama yalnız değilsin.
üstelik benimde hayatımda ciddi problemlerim var. millet dert diye gelip saçma sapan şeylerle geliyor bana,tahammül edemiyorum onları dinlemeye. karşıma oturup ağlasa,maillerime bakmaya devam ediyorum...kendi derdime düştüğümden olsa gerek, benle ilgili olmayan hiç bir acıya,derde yer yok tepki de yok bende de...
  • cccbehzatccc  (27.08.11 14:55:41 ~ 14:56:53) 
hayatınızda ciddi sorunlar olduğunu göz önüne alarak, artık sıkıntılarla mücadele etmekten vazgeçtiğinizi düşündüm ben. insan çok fazla şeyi problem edinince bir yerden sonra balatayı sıyırıyor ve duyarsızlaşıyor, bundan kaynaklanabilir.


  • der meister  (27.08.11 14:56:03) 
bence bir psikoloğa görün.benzer seyleri abim yaşadı cddi ve önemli şeylerdi hçbir şey umrunda değildi yaşadık bitti moduna da girmişti .nyse snra psikiyatriye gtti adam bnlrı beynine atıyorsun acısı ilerki yaşlarda cıkar intihara kadar yolu var gibi bir şeyler diyip psikloğa yönlendirdi şimdi daha iyi bir süre önce de psikoloğu bıraktı.şimdi en azından kaytsız değil ve yaşama sevnci var adamda.


  • burchak  (27.08.11 15:21:28 ~ 15:22:40) 
bunun degil de bir benzerinin tiptaki adi "affektif küntlük". ama sende gercek affektif küntlük oldugunu pek sanmiyorum. sizofrenlerde oluyor ve hakikaten, adama, "biraz once haber aldik, baban sizlere omur, kalb krizi gecirmis" desen bile, yuzundeki gulumseme gecmiyor. edit'de yazdigin "kotu" haber hic de kotu bir haber degil bu arada. buna kotu haber dersen, gercekten kotu olan haberleri nasil adlandiracaksin? hayatinla ilgili sorunlar, Steve Jobs'un saglik durumu gibi bir evrede bir yakinin olmasi degilse, onlari da "hayat memat" seklinde niteleme istersen. duzelir, gecer. hayat hep iyi gitmez, hep kotu de gitmez. arka arkaya ve sagli sollu yedigin yumruklar, silleler vardir; uzunca bir donem, iyi oldugun donemler de vardir. sonuc, kafan daha major meselelerle mesgul oldugundan, daha az major seylere uzulmeyi luks sayar bir duruma girmissin. bir tur kendini koruma refleksi belki.


  • compadrito  (27.08.11 15:54:57 ~ 15:56:40) 
ya aslında bu iyi birşey. bir nev-i savunma ve hayatta kalma mekanizması. bireyin en temel içgüdüsü ne olursa olsun hayatta kalmaktır. bu yüzden sorunlarımızı bir şekilde izole ederiz. depresyona girmek de, delirmek de, görmezden gelmek de bunların hepsi bu savunma mekanizmalarının farklı işleyişidir.

çözüm ise sorunları tek tek ele alıp. onları basit parçalara bölüp mantık çerçevesinde ve belkide aklına fikrine çok güvendiğiniz bir yakınınızdan destek alarak. çözümler üretmektir.

çoğu zaman biz içindeyken sorunları dışarıdan bakan biri gibi göremeyiz. ve çok ciddi sağlık sorunları dışında neredeyse çözümü olmayan birşey yok.
  • orpheus  (27.08.11 16:35:15 ~ 16:35:39) 
halihazırdaki yaşam şeklimizin bedenimizdeki etkileri bence. lan bizle alakasız on milyon tane sıkıntımız oluyor. sonra da eytere beah deyip dümdüz adam oluyoruz, sami modunda geziyoruz. ben de senin kadar olmasa da gittikçe umursamazlaşıyorum bunu fark ettim. umursamazlık güzeldir.


  • siradisi00  (31.08.11 08:12:46) 
mükemmel bir şey bu. eğer bunlara üzülüp stres yaptığını düşünsene bi. kalbe zarar en başta.


  • ileridemokrasi  (31.08.11 11:07:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.