[]

Nobeli alir miyim?

goz bebekleriyle ilgili bir deney. bu deney goz bebeklerinin birlikte ve bir uyum icerisinde calistiklarini kanitliyor, yani goz bebekleri birbirinden farkli sekilde ortama tepki vermiyor. Ortam ayniysa zaten sorun yok. Karanliksa her iki gozbebegi buyur, aydinliksa her ikiside kuculur. Ancak eger ortam farkliysa her iki goz icin (nasil olur deme, olur) bir goz bebegi buyurken digeri kuculmuyor her ikiside farkli ortamlara ayni tepkiyi veriyor. Eger bir goz karanliktaysa ve bir goz aydinliktaysa, ve gozler farkli tepki veremiyorlarsa goz bebekleri buyurmu yoksa kuculur mu? Denedim, karanlik aydinliga gore daha baskin. Bir gozume fener tuttugumda ve diger gozumu elimle kapattigimda goz bebeklerimin buyudugunu gozlemledim. (!) Burada iki cok onemli soru aklimiza geliyor. 1) Neden karanlik aydinliga gore daha baskin (belkide karanlik aydinliga gore daha tehlikeli oldugu icin bu bir tur hayatta kalma refleksi olabilir) 2) Goz bebekleri neden birbirlerinden farkli tepki veremiyor, iki goz arasinda sinirsel veya fiziksel hicbir baglanti yok ama farkli davranamiyorlar. Bu sanirim beyinden sadece bir komut geldigi ve iki goz icin ayri ayri iki komut gelmedigi icin. Nobel alir miyim?




 
alamazsın.


  • tepedeki psychedelic adam  (22.08.11 21:39:23) 
bu deney bile olmaz dostum, biz doktorların rutin nörolojik muayenede beyin sapının zarar görüp görmediğini anladığımız testlerden biri.


  • kroc  (22.08.11 21:40:16) 
Marie Curie de nobel aldı. Şimdi sen karar ver sence alır mısın?


  • vexations  (22.08.11 21:40:44) 
einstein detected.

pardonnez 17 yaşında arkaşları ona einstein diyor.
  • yavuzku  (22.08.11 21:45:26) 
hataniz var, sadece bir goze bile isik tuttugunuzda iki gozbebegi birden kuculur. bunun olmasinin sebebi goz bebegini kontrol eden goz sinirlerinin beyindeki optik caprazda birbirleriyle bulusmasi.


  • tom riddle  (22.08.11 21:46:54 ~ 21:51:07) 
bu fikirle olmasa bile alırsın niye alamayasın


  • seljax  (22.08.11 21:54:03) 
"iki goz arasinda sinirsel veya fiziksel hicbir baglanti yok"

panpa biyolojiden çakarsın sözelden gir bence
  • dekila olmeka  (22.08.11 21:59:32) 
Göz bebekleri farklı hareket eder yalnız. Biz ona beyin sarsıntısı diyoruz.


  • aileena  (22.08.11 22:32:34) 
al hadi al. keranacı seni

upload.wikimedia.org
  • lancelot du lac  (22.08.11 22:54:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.