[]

Hızlı Araba - Hız Limiti

Her yolda hız limiti varsa neden arabaları haddinden hızlı yapıyorlar diye abuk bir soru geldi aklıma, zevk meselesi mi sadece, yoksa insanoğlunun en hızlıya ulaşma çabası mı, hatta hızlı yaşa genç öl falan mı ne?




 
hizli araba bazi acilardan daha guvenli, mesela sollarken aniden yuksek hiz gereksinimi duyabilirsiniz. ve diger ulkelerde bizim otoyollardaki hiz limitleri ayni degil. ha birde trafige kapali alanlar var ki hiz limitsiz.


  • theli  (16.05.08 20:25:21) 
autobahn


  • bryan fury  (16.05.08 20:36:42) 
kısaca iktidarsızlık korkusu diyebiliriz sanırım. hep daha çok silindir, hep daha yüksek hız vs. aslında güzel şeyler bunlar da, evet kuralların dışında olanları gerçekten manasız kaçıyor. 250 basan arabayı polis çevirip ceza yazarken yanından 90la geçip gidiyorsunuz filan, komik oluyor.

tabii herkeste yok bu durum.

ha bir de istanbulda jeep olsun, tank olsun her şekilde kullanılması gereken olağan araçlar. şöförün boyutu önemli değil ama tank bile kullansam abartıyorum demem bu şehirin trafik manyaklığı içinde, hatta ilerde istanbulda kalırsam ikinci el ucuz bir land rover vs alıp önüne arkasına metal bar taktıracam.
  • darknum  (17.05.08 03:26:26 ~ 03:27:57) 
Dünyada çok tartışılan bir konu bu.
Bahane olarak hız sınırı olmayan yollar gösteriliyor. Araçlara limitleyici konması ise zorunlu değil ancak araba ve motosiklet üreticileri bunu yine de kendi aralarında anlaşıp yapıyorlar.

  • 386 dx  (17.05.08 15:05:05) 
pist diye bir olay var?


  • tom riddle  (17.05.08 15:09:48) 
Bazı ülkelerin otobanlarında hız limiti yokmuş, buna nasıl izin veriyolar hayret

en.wikipedia.org
  • ermanen  (17.05.08 18:30:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.