[]

nefes yetmezligi

evet bu zikkimin sebebi ne olabilir acaba? (doktora gitmem gerektigini soyleyeceginizi biliyorum ve tesekkur ediyorum da bir suru doktora gittim zaten bu zikkim yuzunden, tam olarak gecmedi asla.) simdi saymaya baslayayim olaylari. bir bucuk sene once plonidal sinus (yani bildiginiz gotumdeki kilin yolunu sasirmasi) sebebiyle ameliyat oldum, narkoz falan var tabi. ondan sonra oksurugum hic gecmedi. bu kis bronsit oldum. kac antibiyotik bitti bilmiyorum ama oksurugum ve bogazimda (veya cigerimde) beni rahatsiz eden hirilti filmler temiz cikmasina, dinleyen doktorlarin da bir sey duymamasina ragmen gecmedi, onu iyi biliyorum. bu surecte arada bir nefessiz kaldigimi hissediyordum ama tabi oksuruk daha onemli geldiginden onun icin gidiyordum doktora hep. yazin basinda ailemin yanina adana'ya dondugum gunden beri aldigim nefesin bir halta yaramadigini hissediyorum. bir litre hava cekiyorsam sanki bir litre daha ihtiyacim varmis ama cekemiyormusum gibi oluyor. eskisi gibi dalamiyorum da. eskiden (on sene kadar once) lisansli bir sporcuydum, yuzme, atletizmin bazi dallari, basketbol falan hepsi vardi ve nefesim gayet iyiydi. simdi bu nereden cikti anlamiyorum. sigara durumu soyle, bir iki sene gunde bir paket ictim, birkac senedir de paket tasimiyorum, bazen yemekten sonra bir puro yakiyorum, final doneminde gecede bir paket bitirdigim de oluyor ama sonucta genele bakildiginda cok icmedigim soylenebilir herhalde. paket-yilim 4 bile cikmaz.

nefes sorunu icin doktora gidecegim bir iki hafta icinde ama doktora gerekli bilgileri vermeyince tabi o da bir sonuca varamiyor. bu anlamda akliniza gelen ve benim bahsetmedigim soru falan var mi? teshis koyulabilecek bir durum degil ama akliniza gelen "su sebeple olabilir." falan diyebileceginiz bir sey varsa onlari arastirip gidermeye calissam ve doktora ona gore gitsem daha iyi olacak gibi. durumumla ilgili fikirlerinizi, sorularinizi, onerilerinizi, tavsiyelerinizi alabilir miyim?


 
(bkz: koah)


  • uykusuz her gece  (02.08.11 01:10:42) 
korkutmasana arkadasim gece gece. :) eger oyleyse hic tedaviyle ugrasmayip guzel bir tatile cikayim, en azindan mutlu olmek istiyorum. :)


  • sendelemeden  (02.08.11 01:30:14) 
psikolojik olabilir. anksiyetik mevzular böyle yapıyor insanı, nefes alıyorsun ama alamıyormuşsun gibi geliyor. yine de doktora git de, modern tıp bişi bulamazsa psikoloğa da git.


  • roket adam  (02.08.11 01:33:43) 
bende de vardı bir aralar sanki nefes alamıyormuşum gibi geliyordu geçti bilhassa stresli zamanlarda ortaya çıkıyordu yani illaki koah olur diye birşey yok hastanede bir nefes testi yaptır bakalım geçmiş olsun


  • psmstc  (02.08.11 01:49:09) 
bence hepsi bünyene üst üste fazla gelmiş. bir de adana çok nemli yerdir. nem de iyi gelmez, düzelecekken düzelememişsindir.


  • goldentitan  (02.08.11 01:58:44) 
nefes egzersizi yapin. psikolojik de olsa, fizyolojik de olsa faydasi olur. ben astim kriziyle bile nefes egzersiziyle basedebildigimi bilirim.

deriiiin bir nefes alin.
tutun.
sonra delinmis araba lastigi gibi tsssss yaparak agzinizdan nefes verin. ama bu tsss yaparak nefes verme surekli (kesik kesik degil) ve uzun olacak. azar azar ama surekli yani.
cigeriniz tamamen bosalinca deriiiin bir nefes alin hizlica.
sonra yine tssss.
yedi sekiz defadan sonra cigerleriniz bir yuzde otuz falan acilmis olacak...
  • thunder thunder thunder thundercats  (02.08.11 06:07:13) 
idrar rengi açık olana kadar su için 3-4 litre kadar. bakın balgam falan sulanıyor mu, rahatlattı mı? deneyin bunu. sonra günde 2 tatlı kaşığı kadar zerdeçal alın. bu da iltihap ve balgamı sulandırır. bir deneyin bakalım rahatlatırsa devam edersiniz.

astım krizlerinin çoğunda şiddetli öksürük olur, nabız hızlanır...
  • ya ben lan neyse  (02.08.11 13:16:53 ~ 13:17:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.